top of page

Stekt spisspaprika med sopp & urter


Hei og god torsdag!

Det er deilig at det begynner å bli litt lysere i været. Det betyr at jeg snart kan begynne å ta bilder på ettermiddagen også. Hurra for det! Her kommer det en oppskrift på en liten rett eller en siderett hvis man vil. Den inneholder smakfull spisspaprika med godt stekt tilbehør og gode fettsyrer. Her har jeg valgt å bruke cocosa som stekeolje fordi kokosolje tåler høy temperatur og du vil se at du senere skal tilsette olivenolje når temperaturen i pannen er lavere og retten nærmer seg slutten. Som jeg har nevnt tidligere er olivenolje best egnet til kalde retter og oljen må hives hvis den ryker på pannen. Noen velger allikevel å steke i olivenolje, men disse oljene som da brukes er ikke av den kaldpressede sorten (extra virgin) og er ikke av den sunne typen, men er raffinert og har gått igjenom flere prosesser. Velg derfor alltid oljer som er tilpasset steking når du skal lage mat.

Ingredienser 1 spisspaprika (gjerne økologisk) 1 champignon 1 ts cocosa med hvitløk 1 ts steke cocosa 1 ss olivenolje 1 stor klype spirer Litt fersk koriander Salt&pepper Litt herbamare (kan sløyfes) 1 neve ruccola

Start med å dele paprikaen i strimler og rens den for frø. Finn frem en panne og ha paprikaen i sammen med cocosa med hvitløk og vanlig steke cocosa. Det tar noen få minutter før paprikaen blir myk. Vend den på begge sider og senk temperaturen på platen når paprikaen begynner å bli ferdig. Legg opphakket sopp i pannen med paprikaen og tilsett olivenolje. La soppen brunes før du tilsetter spirer og koriander. Krydre lett med salt&pepper og eventuelt litt herbamare. Legg ruccola utover en tallerken og hell ingrediensene fra pannen over. Servéres med det samme.

Vel bekomme!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page