top of page

Salatbolle med marinert kylling, sopp & avocado


Hei! Jeg lovte å dele en god oppskrift hvor marinaden var en av ingrediensene og oppskriften er en salat med god dressing. Det er jo ikke så enkelt med dressinger når de skal være uten melkeprotein, men Eriks franske hvitløksdressing er ganske allergivennlig og har en helt ok ingrediensliste, så den bruker jeg når jeg vil ha noe annet enn oljedressinger. Denne salaten har mange spennende teksturer og smaker og er absolutt en veldig god middag til nettopp fredagskvelden (takk for den Maren) Marinaden gjør kyllingen ekstra saftig, men marinaden kan selvfølgelig sløyfes hvis du ønsker å lage dette veldig raskt. Du kan også velge å krydre kyllingen på pannen med gode krydderier og urter. Denne salatbollen er i hvertfall veldig mettende! Nå skal magen hvile litt før det er tid for den obligatoriske sene fredagstreningen. Treningsukens høydepunkt! Jeg håper i hvertfall at du vil prøve denne salaten og selvfølgelig lage din egen vri på den hvis du ønsker det.

Til én porsjon Ingredienser 1 kyllingfilét med marinade (oppskrift på marinaden her) 1/2 moden avocado 1 liten neve fersk spinat 1 liten neve feldsalat 3 små sopp 2 plomme/cherrytomater 1/4 paprika Friske spirer Olivenolje Eriks Fransk hvitløksdressing

Stek kyllingfiléen på pannen. Del soppen i skiver og legg dem i en annen panne. Varm dem på middels varme med olivenolje og litt salt. Når soppen nærmer seg ferdig deler du tomatene i to og legger den bløte siden ned i pannen. Senk temperaturen og begynn å hakke opp grønnsakene. Den enkleste måten å få avocadoen pen ut av skallet på er å fjerne steinen med en liten skje, bruke en spisesje og vippe ut alt avocadokjøttet. Deretter kan du skjære den i skiver. Når kyllingen er ferdigstekt kan du dandere salaten og toppe den med litt olivenolje og hvitløksdressing.

Håper det frister! Ønsker deg en fortsatt fin fredagskveld!

Comments


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page