top of page

Himmelsk kryddermarinade


Hei dere! I dag har jeg lyst til å dele en veldig god oppskrift på marinade med dere! Ferdigmarinert kjøtt og spesielt kjøpte marinader inneholder ofte mye rart (smaksforsterkere, mye salt, sukker, stivelse etc) som ikke trenger å finnes i en marinade og derfor syntes jeg det var på tide at du kunne få en god oppskrift på nettopp en marinade så du kan få utrolig godt kjøtt med rene ingredienser. Olivenoljen er alfa o mega i denne marinaden og i mange marinader generelt. Det er den som gjør kjøttet så utrolig mørt og godt når det blir stekt. Her er det i tillegg masse gode urter og krydderier som gir en veldig god smak. Vi har konkludert med at denne marinaden minner veldig om en marinade som var på en type kjøtt vi pleide å kjøpe i sverige for noen år tilbake, ikke langt ifra gresk gyros. Det beste er altså å lage marinaden fra bunnen av for da får man en helt ren marinade uten kunstige tilsetninger. Denne oppskriften holder til ca 600 g kjøtt, rett og slett fordi jeg ofte steker mye på en gang og heller fryser ned porsjoner som blir brukt til lunsj osv. Du kan fint bruke den til 400 g kjøtt også, da får du bare enda mere god marinade som blir som en god saus. Hvis du vil kan du også ta fra litt marinade (før du putter i kjøttet selvfølgelig- veldig viktig) og bruke som saus eller som en god salatdressing ved siden av.

Marinade Ingredienser 4ss god kvalitet olivenolje Litt saft fra en presset lime (ca 1-2 ts) 3 hvitløksfedd, presset 1 ts chilipulver 1/2 ts malt korinader 1/2 ts oregano 1/2 ts paprikakrydder 1/2 ts spisskumin 1/2 ts salt 2 ss hakket fersk koriander

Bland alle ingrediensene i en bolle og tilsett kjøttet. Ved det godt og sett bollen i kjøleskap så smakene får satt seg. Jo lenger kjøttet står med marinaden jo bedre, men det bør i hvertfall stå i minst en time. Lager du dette i en helg kan du gjerne marinere det om morgenen og servere det om kvelden. Smak til med litt ekstra salt & pepper når du steker kjøttet.

Håper dette var til litt inspirasjon!

Følg med i morgen, da skal jeg dele en veldig god oppskrift hvor denne marinaden står på ingredienslisten!

Ønsker deg en fortsatt fin torsdagskveld!

Comments


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page