top of page

Rosmarinstekt andebryst med sopp & valnøtter


Hei og god onsdag! Jeg hadde fortsatt mere andebryst igjen så da ble det and på menyen i dag også.

Andebryst i seg selv er relativt raskt laget. Jeg vil si at det tar ca 40 minutter fra start til slutt. Det skal først brunes lett, deretter stekes i ovnen i ca 20 min og så hvile. I denne oppskriften kan du velge å steke andebrystet på pannen (tar litt kortere tid enn tilberedning i ovnen) eller steke brystet i ovnen. Her har jeg gått for et tredje alternativ, nemlig å bruke et kaldt andebryst som jeg har stekt tidligere. Andebrystet som jeg brukte i denne oppskriften var i utgangspunktet stekt i ovnen med rosmarin. Nå ønsket jeg å bruke det og jeg tok litt av det jeg hadde i kjøleskapet og sluttresultatet ble denne retten. Her har jeg brukt sopp på boks, men fersk sopp er å anbefale. Vil du da ha en enda mektigere middag kan du tilsette 1 ss ekstra med smør til soppen så du får en deilig smørbakt sopp. Har du fersk rosmarin kan du gjerne tilsette noen små kvister mens du varmer soppen og valnøttene. Den kan med fordel også brukes til pynt i etterkant!

Til én porsjon Ingredienser 1/2 andebryst Tørket rosmarin (krydder) 1 neve grønnkål 1 neve spinat Litt salt 1 ss olivenolje med basilikum 1/2 boks hele champignonger 1 ss ekte smør 20 g valnøtter Spirer til pynt

Varm grønnkål og spinat i en panne sammen med olivenolje. Tilsett litt salt hvis du ønsker det. Senk semperaturen og la det stå. Del de store champignongene i to og stek dem i en panne med smør. Når de har fått litt farge senker du temperaturen og har oppi valnøttene. Vend valnøttene i smøret og legg dem til siden i pannen. Skjær tynne skiver av andebrystet og legg i pannen med soppen. Strø over litt rosmarin og varm bitene på begge sider. Legg deretter grønnkålblandingen på en tallerken og pynt med skivene av andrebryst. Legg champignong og valnøtter rundt og topp retten med litt friske spirer. Servéres med det samme.

Vel bekomme!

Ønsker deg en fortsatt fin onsdag!

Comments


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page