top of page

Lun salat med andebryst & balsamicodyppede jordbær


Hei og god tirsdag!

Håper du har kommet i gang med en god uke og er klar for litt matinspirasjon. I dag vil jeg dele en oppskrift på en salat. Jeg fortsetter nemlig med lune salater og legger litt mere vekt på de penere salatene som man gjerne kan servere til gjester. Salater som er gjort litt mere ut av seg enn en enkel tunfisksalat som jeg ville tatt med på jobb. Selv om denne salaten er laget raskt, hvis andebrystet er ferdig fra før, bærer den preg av at man har brukt mye tid på å lage den. Med litt ulike spennende teksturer og overraskende smaker tror jeg denne vil falle i smak hvis du serverer den for din gjest.

Til én porsjon

Ingredienser 100-150 g andebryst (avhengig av hvor mettende salaten skal være) 1-2 never grønnkål 1 ss olivenolje med franske urter (provence) 1 ts bit ingefær 10 g pinjekjerner 1 neve fersk spinat 1-2 jordbær Litt balsamico glace Litt parmesan til pynt

Lag andebrystet fra bunnen av eller ta frem et tidligere tilberedt. Lag to snitt i skinnet, krydre lett med salt, pepper & rosmarin. Varm en panne med litt olje og stek brystet med skinnsiden ned i ca 12 min og deretter ca 8 min på kjøttsiden. Pakk andebrystet inn i aluminiumsfolie og la det hvile mens du tilbereder salaten. Finn frem en panne og ha grønnkålen oppi. Tilsett 1 ss olivenolje og varm det på middels varme. Tilsett finhakket ingefær og pinjekjerner og la det varmes til pinjekjernene har fått litt farge. Legg spinat på en tallerken og legg over grønnkålblandingen. Del jordbærene i staver og dypp dem i litt balsamico. Legg dem utover det grønne og finn frem andebrystet. Skjær skiver av brystet og legg utover. Avslutt med å strø litt ferskrevet parmesan over salaten. Servér salaten med det samme!

Tips: Servér gjerne litt olivenolje eller linfrøolje ved siden av salaten.

Håper dette var til litt ny inspirasjon for en vinterlig salat.

Comments


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page