top of page

Ovnsbakt laks med ingefærsaus


Hei i kulda! Håper du ikke har fryst bort enda for nå kom virkelig kuldegradene tilbake. Jeg synes egentlig det er litt deilig med litt ordentlig vinter så jeg håper det holder seg sånn en stund.

I dag vil jeg dele en lakseoppskrift som selvfølgelig er veldig enkel og er i utgangspunktet ikke noe særlig spesiell, men jeg har servert den med ingefærsaus for jeg fikk plutselig veldig lyst på ingefær her en dag, og når man først har ingefær i hus så må man jo også bruke den til noe. For de av dere som har brukt ingefærkrydder på laks tidligere vet dere at ingefær og laks er en ganske god kombinasjon. Bare tenk på sushi. Nå er det riktignok rå fisk og ingefær i lake, men det er i hvertfall det sporet vi er på.

Ingefæren kan bli litt i meste laget for noen i og med at den har en relativt kraftig smak, men her blir den mildnet av smøret og sammen blir det en nokså kremet saus, selv uten andre ingredienser.

Til én porsjon

Ingredienser 1 laksefilet Salt&pepper 1 neve grønnkål 1 neve spinat 1 ss rapsolje Ca 1 ts fersk ingefær 2 ss ekte smør Litt herbamare Friske spirer til pynt

Sett ovnen på 200 grader. Krydre laksefiléen lett med salt&pepper og eventuelt andre kryddere hvis du ønsker det. Sett laksen inn i ovnen. Laksefiléen skal steke i ca 15-20 min. Når det er ca 10 minutter igjen av steketiden kan du begynne å steke grønnsakene. Ha kuttet grønnkål i en panne og tilsett spinatblader som du river i litt mindre biter. Hell over rapsolje og stek grønnsakene på middels temperatur. Tilsett litt salt hvis du ønsker det. Senk temperaturen og begynn på sausen. Finn frem en liten gryte og en hvitøkspresse. Skrell ingefærbiten og press den i hvitløkspressen. Ha ingefæren oppi gryta sammen med smøret. Sett på varmen og rør mens smøret smelter. Tilsett litt herbamare og eventuelt litt pepper. Smøret skal ikke brunes, men kun smeltes. Sett til side, ta ut fisken av ovnen og servér det hele med en gang. Litt friske spirer gir et innbydende resultat og setter en ekstra spiss på retten!

Håper det smaker!

Comentarios


DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page