top of page

Sarah Bernardt


Hei og god jul!

Håper dere hadde en fin julaften i går og at både mat og pakker sto til forventningene.

Jeg merker jo at det er litt mindre stas med jul nå enn det var det jeg var yngre. For barn flest er det nok pakkene som får øynene til å glitre, men nå synes jeg stemningen og det å pynte og ha det koselig er viktigere. Sånn er det nok å bli voksen, men jeg antar at man får tilbake litt av den skikkelige julestemningen når man får barn.

Når det kommer til juledesserter og søtsaker lagde jeg i fjor min egen form for riskrem av cottage cheese, sukrin, økologisk vaniljepulver og fløte. Det smakte utrolig godt, men siden jeg ikke tåler melkeprodukter noe godt, ble dette droppet i år og jeg har heller laget sjokoladehjerter og Sarah Bernardt. Sarah Bernardt er jo ikke spesielt jul, men det er konfekt og til jul spiser man konfekt. Derfor tenkte jeg at en oppskrift på en blodsukkervennlig konfekt ville passe bra og da falt valget på denne.

Vær obs på at noen kan reagere på søtningsmidler og før du serverer dem kan du gjerne nevne det.

I hverdagen bruker jeg personlig ikke søtningsmidler fordi jeg prøver å fôre kroppen min med mest naturlig mat. Hvis jeg bruker søtning i hverdagen prøver jeg i såfall å bruke ikke-syntetisk stevia, men i noen oppskrifter (sånn som denne) synes jeg ikke stevia egner seg. Derfor finner du både sukrin og tagatesse i denne oppskriften. Som jeg har skrevet om i "i mitt kjøkkenskap" er tagatesse den søtningen som jeg synes er aller best på smak og den passer utmerket når man skal lage konfekt som her. Denne konfekten passer ypperlig å oppbevare i fryseren og tiner på få minutter hvis du får gjester på besøk. Veldig smart å ha liggende på lur!

Til ca 20 stk

Ingredienser

Bunn 100 g finmalt og fettredusert mandelmel 100 g valnøtter 3 medium eggehviter 1/2 dl sukrin 1/2 dl tagatesse

Kremfyll 1 1/2 dl vann 1 dl sukrin 1/2 dl tagatesse 3 medium eggeplommer 150 g romtemperert ekte smør Ca 1/2- 1 ts økologisk vaniljepulver (smak til)

Topping 100 g mørk sjokolade 1 ts smør/cocosa

Sett ovnen på 175 grader.

Bunnene Bland alle ingrediensene til bunnen og lag runde kuler på et bakepapirkledt stekebrett. Trykk kulene litt ned så de blir ca 1/2 cm høye. Sett brettet midt i ovnen og stek dem i ca 15 minutter. Avkjøl bunnene når de kommer ut.

Kremen

Ha vann, sukrin og tagatesse i en gryte og la det koke sakte opp mens du rører hele tiden. La det koke i 3-4 minutter, ta gryten av varmen og la blandingen avkjøles i en bakebolle. Finn frem en annen bakebolle og pisk eggeplommene sammen for hånd. Hell de sammenpiskede plommene over i sukkervannet og pisk til det blir en skumaktig konsistens.Avkjøl. Finn frem en elektrisk visp og visp blandingen godt mens du tilsetter klatter av smør og vaniljepulver. Visp godt og lenge til du får en fast krem. Blir kremen kornete må du piske med høyeste hastighet til du får en fast krem. Fordel kremen på bunnene og sett dem i fryseren i 30 minutters tid.

Topping Ha litt smør/cocosa i en liten gryte og knekk i sjokoladen. Smelt sjokoladen på middels varme og rør hele tiden. Når sjokoladen er smeltet dypper du kakene opp ned så de blir dekket av sjokolade. Sett dem tilbake i fryseren eller servér dem med det samme.

Ønsker dere en fortsatt fin 1. juledag!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page