top of page

Hjemmelagede sjokoladehjerter


Hei! Da var det plutselig kvelden før kvelden. Det har mildt sagt vært hektisk den siste tiden, forsåvidt hele desember i år, fordi det har vært ekstra mye å gjøre på jobb og fordi jeg har jobbet ekstra mye den siste måneden. Derfor har det ikke blitt så mange bloggoppdateringer som jeg hadde ønsket, men når ting kommer tilbake til normalen over nyttår, blir det heldigvis mere tid igjen. Det er ikke bare jeg som har slitt med å få dagene til å møtes i desember og derfor tenkte jeg å komme med et lite tips til hvordan man kan lage noe "hjemmelaget" på en veldig rask måte og som man kan ta med seg hvis man foreksempel skal på besøk i romjulen. Det finnes masse dårlig konfekt som ikke smaker noe godt. Hva med å heller ta med deg yndlingssjokoladen din, smeltet om og pakket i en liten cellofanpose? Hyggelig å få i gave og veldig dekorativt.

Man kan selvfølgelig lage sjokoladen helt fra bunnen av med kakaosmør og hele pakka, men her snakker vi om noe man kan lage kvelden før kvelden på veldig kort tid og som trenger minimalt av forberedelser. Her valgte jeg å bruke 70% sjokolade og iblandet litt cocosa blir den enda litt mildere i smaken, noe som passer fint når man skal gi bort sjokoladen til noen som kanskje ikke er glad i like mørk sjokolade som meg. Man kan også tilsette litt smak hvis man ønsker det. Jeg har både laget varianter med cocosa med sitronsmak, noe som faktisk minner veldig om appelsinsjokolade (cocosa finnes også med appelsinsmak) og sjokolade iblandet litt havsalt. Nok en gang er det bare fantasien som setter grenser.

Jeg har alltid cocosaen min i kjøleskapet etter åpning så 1 ts cocosa her tilsvarer altså 1 ts kald cocosa. Du må gjerne blande inn mere cocosa hvis du ønsker det. Cocosa gir god smak og sunt fett. Det eneste upraktiske er at cocosa blir flytende ved ca 38 grader så hvis man har mye cocosa i sjokoladen vil den smelte fortere når man holder den i hånden. Derimot er den veldig fin å oppbevare i kjøleskapet og er spiseklar på 1-2-3 til deg som ikke er glad i kald sjokolade. Det finnes mange måter å smelte sjokolade på. I vannbad anbefales generelt, men når man har cocosa i gryten er det ingen sak å smelte sjokoladen uten å ødelegge den. Bare pass på å røre mens sjokoladen smelter og ikke bruk for høy temperatur.

Til ca 100 g sjokolade

Ingredienser 100 g mørk sjokolade 1 ts cocosa med smak/original

Finn frem en liten gryte og ha i cocosa. Sett varmen på middels og se cocosaen smelte. Tilsett sjokolade i biter og rør til sjokoladen er helt smeltet. Hell sjokoladen over i silikonformer og la den avkjøles litt før du setter den til kjøling i kjøleskapet.

Oppbevar gjerne sjokoladen i kjøleskapet eller tørt og mørkt.

Tips: Kjøp små cellofanposer og bånd hos hobbybutikken og vips har du "hjemmelaget" sjokolade som passer perfekt til å ha med som vert-eller vertinnegave. Tilsett gjerne hakkede nøtter, smak eller havsalt. Sjokoladen passer også godt rundt foreksempel hjemmelaget marsipan.

Håper det frister!

Ønsker deg en fortsatt fin lille julaften og en riktig god jul!


*Oppskriften er meierifri med bruk av meierifri sjokolade

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page