top of page

Mandelkjeks


God kveld! Bedre sent enn aldri..

Dette er en del av en større oppskrift som snart kommer ut på bloggen. Dagens oppskrift er sprø mandelkjeks. Her har jeg brukt både sukrin og tagatesse som søtning fordi de fungerer veldig godt sammen. Sukrin i seg selv kan gi en kald ettersmak, men denne forsvinner helt hvis man bruker den i kombinasjon med tagatesse. I hverdagen bruker jeg så lite kunstig søtning som mulig fordi jeg er opptatt av å ha et rent og naturlig kosthold og det innebærer at jeg ikke bruker kunstig søtning. Normalt sett bruker jeg steviadråper, men jeg synes ikke at stevia egner seg her og derfor har jeg altså funnet frem sukrin og tagatesse fra skapet. Deigen blir litt klissete og ganske enkel å jobbe med. Du velger selv hvor store kjeks du vil lage og hva slags nøtter du vil tilsette. Jeg valgte valnøtter, men også paranøtter, grovhakkede mandler eller hasselnøtter egner seg godt.

Til ca 15 stk Ingredienser 100 g finmalt og fettredusert mandelmel 100 g grovhakkede valnøtter 3 medium eggehviter 1/2 dl sukrin 1/2 dl tagatesse

Sett ovnen på 175 grader. Bland alle ingrediensene til bunnen og lag runde kuler på et bakepapirkledt stekebrett. Trykk kulene litt ned så de blir ca 1/2 cm høye. Sett brettet midt i ovnen og stek dem i ca 15 minutter. Avkjøl kjeksene når de kommer ut.

Tips: Disse er supre å ha liggende i fryseren og tiner fort hvis du får gjester på besøk! For ekstra luksuskjeks kan du smelte litt mørk sjokolade med cocosa og dyppe halvparten av kjeksen nedi. La dem ligge og tørke godt frem til sjokoladen er helt stiv. Cocosa vil gjøre at sjokoladen smelter fortere og kan sløyfes, men egner seg godt hvis du ønsker å fryse kjeksene. Da tiner de enda raskere! Vil du oppbevare kjeksen i romtemperatur bør de oppbevares i en luftett beholder.

'

Håper det smaker

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page