top of page

Linneas pepperkaker


Det er tirsdag, uken er godt i gang og nå kommer jeg med en julebakeoppskrift. Jeg måtte jo prøve meg på pepperkaker i år også. Jeg lagde noen i fjor, men de ble ikke så veldig bra, men disse ble jeg fornøyd med! Både god konsistens og smak! Disse er enkle å lage og det tar ca 20 minutter fra du slår på ovnen til du har pepperkaker på et brett. Du kan selvfølgelig la pepperkakedeigen stå og godgjøre seg litt, da kommer de gode smakene bedre frem, men det er ikke nødvendig. Her har jeg brukt fibersirup clear i stedet for fibersirup gold, men jeg vil absolutt anbefale å bruke gold hvis du har det. Gold gir en litt dypere karamellsmak enn det clear gir. Grunnen til hvorfor jeg ikke har brukt gold selv er fordi den inneholder maltekstrakt. Denne oppskriften er derfor tilpasset clear så det er mulig du må smake deg til om det blir for mye med stevia i tillegg.

Til ca 7 pepperkaker (avhengig av størrelse) Ingredienser 20 g ekte smør 3 ss fibersirup clear 1 dl mandelmel (finmalt og fettredusert) 1 ss kokosmel 1 ss sesammel 2 ts pepperkakekrydder (oppskrift her) eventuelt 2 ts kanel, 1/4 ts malt nellik, 1/2 ts ingefær, 1/2 ts kardemomme Ca 1 ss mandelmelk 2 dråper stevia (hvis du ønsker ordentlig søte kaker, kan sløyfes)

Sett ovnen på 175 grader

Bland mandelmel, kokosmel, sesammel og krydderet i en bakebolle. Smelt smør og fibersirup i en liten gryte mens du rører. Når det er smeltet heller du det oppi det tørre. Bland godt og tilsett litt mandelmelk hvis det blir for tørt. Smak på en liten bit om du vil tilsette stevia. Ta deigen i hendene og lag en ball som du setter midt på et lag med plastfolie. Legg et lag plastfolie oppå og kjevle deigen ut. Stans ut pepperkaker med former og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen i ca 8 minutter. Avkjøles på rist og oppbevares i en luftett boks.

Tips:

Disse pepperkakene smaker godt uten pynt, men hvis du vil pynte dem kan du lage melisglasur av litt sukrinmelis og tilsette litt vann og bittelitt sitron. Kokosmasse er også fint å bruke oppå melisen. Den kan man farge med litt konditorfarge og vips har du fargerikt "strøssel".

Vel bekomme!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page