top of page

Peanøtt-& sjokoladekuler


Fredagen er her endelig og når det er helg er det mange som har lyst til å lage litt ekstra kos. Da har jeg en oppskrift til deg. Disse konfektkulene er farlig gode og ble egentlig laget ved en tilfeldighet da jeg laget nøttesmør. Er det noe de virkelig egnet seg til så var det å bli trillet og spist med det samme! Klarer du å dy deg smaker de best hvis de får stått litt i kjøleskap. Er du en virkelig sjokoladeelsker og vil ha noe skikkelig over-the-top kan kulene få et lag med smeltet sjokolade utenpå. Du velger selv hvor stor porsjon du vil lage. Dette blir en stor porsjon med mange kuler så halvér gjerne porsjonen. Hvis du vil ha kuler med litt crunch velger du et crunchy peanøttsmør og et fint peanøttsmør hvis du vil ha mykere kuler. Velg også hvor intens sjokoladesmaken skal være ved å velge mellom 70% eller 86%. Dette er konfektsjokolade hvor man gjerne nyter én eller to kuler så å lage mørke kuler kan anbefales. Er du glad i smak av mocca eller rom kan du også tilsette essens med dette. Og sist, men ikke minst. Er du ikke glad i peanøtter kan du også bruke mandelsmør eller hasselnøttsmør. Dette er også en oppskrift som passer godt til jul. Kanskje du vil gi hjemmelagede sjokoladekuler bort i julegave?

Til én stor porsjon

Ingredienser 350 g peanøttsmør av god kvalitet 100 g 70% eller 86% sjokolade 3 ss melk (kan sløyfes)

Smelt sjokoladen og bland den inn i peanøttsmøret ved hjelp av en foodprosessor. Tilsett melk og bland godt. Sett deigen kjølig et par timer og trill deretter ut kuler. Oppbevar kulene kjølig i en luftett beholder frem til servéring.

NYTES med god samvittighet!

Ønsker deg en fortsatt fin fredagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page