top of page

Jørgens ovnsbakte tomatsaus


Samboeren min elsker hvitløk så når jeg skulle lage en tomatsaus akkurat til ham, ble det spesifisert at den skulle være full av hvitløk- og det ble den. Selv om man ikke behøver å ovnsbake ingrediensene før man kjører dette i foodprosessoren så blir det en ekstra god smak på det hvis man gjør det. Så i akkurat denne oppskriften er det alfa og mega. Tomatsausen serveres helst varm, men er også god kald. Da blir den er fyldig salsa som er fin å bruke som dip. Prøv den også som tilbehør til kylling, taco eller som pizzasaus!

Ingredienser

3 tomater 1 boks cherrytomater eller plommetomater 1/4 finhakket chili

1/4 rød paprika 1/2 gul løk 5 store fedd hvitløk 5 ss olivenolje Timian Oregano 2 ts sukkerfri ketchup/god kvalitet tomatpuré Litt salt

Sett ovnen på 200 grader Hakk opp tomater, løk og hvitløk og fordel det utover en bakepapirkledt stekeplate. Hell over olivenolje og tilsett tørket timian og oregano. Sett brettet inn i ovnen og la det steke i ca 15 minutter. Når det er ferdigstekt heller du alt over i en foodprosessor og kjører til ønsket konsistens. Tilsett ketchup og smak til med litt salt.

Servéres med det samme eller oppbevares i kjøleskap i en luftett beholder.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page