top of page

Mine 5 must haves

Selv om dere sikkert kan se på oppskriftene mine hva som ofte går igjen så tenkte jeg å nevne mine 5 mest brukte ting/matvarer som jeg må ha på kjøkkenet til enhver tid!

Rosenkål Dette har vel blitt nevnt et par ganger tror jeg. Ingen over og ingen ved siden av. Disse finnes alltid i kjøleskapet så lenge det er sesong for dem! De som sier at de ikke liker rosenkål har aldri smakt dem råstekt på pannen! Jeg lover deg at det faller i smak. Det smaker faaantastisk!

Valnøtter Jeg spiser en liten neve nøtter (ca 20g) hver dag og valnøtter er favoritten. Valnøtter inneholder mye umettet fett og omega 3-fettsyrer og de er i tillegg rike på antioksidanter. Med andre ord en supernøtt!

Egg Egg spiser jeg som oftest hver dag i en eller annen form. Det metter godt og kan brukes til alt mulig rart!

Fett Fett er hovedenergikilden min og utgjør størsteparten av kostholdet mitt. Derfor er jeg avhengig av gode fettkilder. Både avocado og olivenolje troner høyt på listen. Jeg bruker også mye rapsolje til steking. Det er nemlig perfekt å steke i når noe skal stekes raskt på høy temperatur. Siden jeg ikke spiser noen melkeprodukter for tiden, bruker jeg stort sett rapsolje fremfor ekte smør til steking. Selv om hovednergikilden min er fett betyr ikke det at jeg ikke spiser mye grønnsaker og får i meg proteiner. Jeg ligger daglig på 130-140 g protein som i utgangspunktet egentlig er litt vel mye, men det henger litt sammen med at jeg på sommeren spiser litt mindre fett enn jeg gjør på vinteren. Når man spiser mye protein er det også viktig å spise rikelig med grønnsaker og jeg spiser mye grøntfôr. Til daglig ligger jeg på ca 20 karbo noe som regnes som veldig strengt. Hva folk trives best med er opp til dem, men det er nå i hvertfall hva min kropp foretrekker. Og jo lavere karbo, jo mere fett. Ikke vanskeligere enn det!

Te Jeg er en skikkelig te-drikker og det går rundt 2-4 kopper te hver dag. Som regel er det grønn te det går i og innimellom smakstilsatt grønn te for litt variasjon! Siden jeg drikker såpass mye te er jeg opptatt av at teen skal være av god kvalitet og mitt absolutte yndlingsmerke er Yogi-te! De har mye forskjellig, men spesielt de grønne teene synes jeg er veldig gode. Ekstra pluss er det selvfølgelig med en liten quote på teposen! Enkel lykke i hverdagen!

Dette er mine must haves og de er alltid i hus!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page