top of page

Persisk kylling med asparges, spinat & squashspaghetti


Hei og god tirsdag! Nå går det virkelig mot kjøligere tider og da får jeg automatisk lyst på litt kraftigere kost (til meg og regna da)Ikke så mye salater på vinterstid, men heller gode grønnsaker, og helst bakt i ovn! Nå er ikke dette ovnsbakte grønnsaker, men det er grønnsaker som minner meg om høsten i det minste. Spesielt den gule squashen som nesten har blitt helt oransje etter en tur i pannen. Og ikke minst en kraftigere smak på kjøttet. Til dagens kyllingrett har jeg valgt å bruke et kyllingbryst med skinn for det blir ekstra godt når skinnet blir sprøtt og man får de aromatiske smakene i munnen...Mmmm. Du kan selvfølgelig bruke kyllingfilét også, men det kan fort bli litt kjedelig så jeg anbefaler absolutt å bruke kylling med skinn. Hvis du heller oppi litt rapsolje eller tar en smørklatt i bunnen av den ildfaste formen får du samtidig en veldig god sjykraft som du kan helle over kyllingen etterpå.

Til én porsjon Ingredienser Ett kyllingbryst med skinn Kanel Gurkemeie Spisskummin 1/2 gul eller grønn squash Rapsolje til steking Litt salt 5 asparges

1 stor neve spinat

Sett ovnen på 200 grader Krydre kyllingbrystet godt med krydder (ikke bruk salt, spisskummin gir saltsmak) og legg det i en ildfast form. Hell gjerne litt olje i formen- så får du en god saus til etterpå. Stek kyllingen i ovnen i ca 30 min. Lag spaghetti av squashen med en spirali eller et riveredskap. Legg spaghettien i en panne og hell over litt olje og krydre lett med litt salt. La den stekes godt og lenge på middels temperatur til den er blitt ønsket konsistens/helt myk. Rens aspargesen og stek den på pannen i litt olje.

Når de er ferdig legger du spinaten i pannen og skrur av varmen.

Servér det hele med deilig kyllingkraft fra den ildfaste formen.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page