top of page

Tunfisksalat


Det er få ting som er så enkelt som tunfisksalat!

Tunfisk er utrolig billig og er en god proteinkilde, men desverre sørger konserveringsprosessen for at tunfisken ikke blir like næringsrik lenger. Derfor bør man heller velge frisk eller frossen fisk hvis man har muligheten til det. Tunfisk i olje kjøpt på butikken inneholder som regel vegetabilske oljer (f. eks solsikkeolje) og har et høyt innhold av omega6.

Velg heller tunfisk i vann og tilsett heller extra virgin olivenolje selv. Linfrøolje smaker også godt til.

Du kan få kjøpt tunfisk i olivenolje eller rapsolje på butikken, men det er ikke alltid like lett å få tak i.

Tunfisk er en stor fisk og i store og eldre rovfisker finnes miljøgiften metylkvikksølv. Derfor bør man ikke spise tunfisk veldig ofte. Det er ikke noe som sier at man ikke bør spise tunfisk, man trenger bare ikke å spise en boks hver dag. Så selv om det er veldig godt og enkelt bør man variere lunsjen litte granne.

Det var litt tunfiskinfo. Nå over til oppskriften som er veldig enkel. Du kan godt sløyfe olivenoljen hvis du ønsker det og heller blande inn litt majones. Det gir en mere kremete konsistens på salaten. Tunfisk og majones er en veldig god kombinasjon så det bør du absolutt teste ut.

Til én porsjon

Ingredienser

1 neve salat

1 gul paprikaring

1 orange paprikaring

4 suragurk (av god kvalitet)

3 cm agurk

1 liten neve råstekt blomkål (kan sløyfes)

1 ss olivenolje

1 klype sesamfrø

1 boks tunfisk i vann

Råstek blomkålen på pannen og avkjøl før du blander den inn i salaten.

Hakk opp ingrediensene og ha i en matboks.

Bland inn blomkålen og tunfisken.

Hell over olivenolje og dryss over sesamfrø.

Håper det frister!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page