top of page

Hvalbiff med sjokoladesaus & moreller


Hei og god søndag!

Jeg vet at det er vanlig å spise litt finere middager på søndager, men her i huset er det som regel ikke noe spesielt på matplanen. Denne søndagen ble det derimot noe som ser litt finere ut (hvis det tells). Men selvfølgelig like lett å lage som alt annet. Denne retten med hvalbiff er laget på rundt 5-7 minutter så det er ikke så mye å klage over akkurat og derfor passer den like fint til hverdags som til fest! Jeg serverte den sånn som dette, men lagde en liten salat som ble spist som en andre hovedrett. Noen smaker må nemlig nytes alene og sånn er det med denne retten. Denne tallerkenen består av en saftig hvalbiff dekket av sjokoladesaus (ja du leste riktig), servert med moreller og crema de balsamico til pynt. Ikke mye skal til for å lage dette selv!

Til én porsjon

Ingredienser

150-200 g hvalbiff

Salt&Pepper

Ekte smør

Sjokoladesaus

20 g 86% sjokolade (2 ruter)

1 ts olivenolje

1 ts balsamico (tyntflytende)

Litt salt

Pynt

Moreller

Et tips er å finne frem alt på forhånd så det er klart. Dette går kjapt å lage.

Start med å steke hvalbiffen på høy varme i smør- krydre lett med salt&pepper. Stek den kort tid på begge sider så den forblir litt rød inni- da smaker den best. Sett til side og la den hvile litt før den serveres.

Mens biffen steker lager du sausen. Finn frem en liten gryte og tilsett olivenoljen og sjokoladen.

La sjokoladen smelte under middels til svak varme og rør godt hele tiden. Når sjokoladen har blitt flytende tilsetter du balsamico og bittelitt salt.

Servér hvalbiffen med noen søte moreller og dekorér med en kremete balsamico.

Håper det smaker!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page