top of page

Laks med blåbæreng & agurksalat


Stekt laks slår aldri feil. I hvertfall ikke med godt tilbehør. I dag ble tilbehøret hjemmelaget agurksalat og en grønn salat med blåbær og reddik. En deilig dæsj med aioli setter prikken over ién. Jeg valgte å helle litt linfrøolje over salaten, men olivenolje kan selvfølgelig fint brukes. Agurksalaten er veldig enkel å lage og du søter den litt som du selv vil. Jeg valgte å bruke sitronmelis fordi det løser seg fort opp i væske. Ellers vil jeg anbefale stevia eller noe annet flytende.

Til én porsjon

Ingredienser

1 laksefilét

2 never salat

1 reddik

1 liten neve blåbær

Litt finhakket rødløk

Litt linfrøolje/olivenolje

20-30 g aioli

Agurksalat

ca 5-10 cm agurk (så mye du ønsker)

1 ss vann

1 ss eplecidereddik

1/2 ts sukrinmelis

Sett ovnen på 200 grader eller stek fisken på pannen.

Jeg valgte å krydre med salt&pepper samt litt tørket gressløk.

Mens laksen steker lager du agurksalaten. Finn frem en liten skål og tilsett vann, eddik og melisen. Rør litt rundt så all melisen er ordentlig oppløst. Bruk en ostehøvel eller et rivjern og lag tynne agurkskiver. Legg agurkskivene oppi skålen og dekk dem godt med eddikblandingen.

Legg salat på en tallerken og strø over blåbær og skåret reddik.

Rett før servering heller du litt olje over salaten.

Vel bekomme!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page