top of page

Litt motivasjon til bedre helse

En sunn livsstil er gjerne kombinasjonen av et godt kosthold og mosjon/aktivitet hvor man får brukt kroppen sin litt. Hva denne mosjonen/aktiviteten er kommer helt ann på deg. Du bestemmer helt selv hva som passer for deg! De siste årene har jeg trent mye styrketrening på treningssenter, men jeg er også veldig glad i å sykle ute- gjerne overalt.

Det er ikke alltid like lett å holde motivasjonen oppe og noen ganger synes jeg at det kan være fint med en liten påminnelse eller noen gode tips for å spre litt gode vibber. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noen motivasjonstips til dere.

Legg fra deg telefonen

Dette har jeg blitt veldig flink til i det siste og det gjør meg enda mere effektiv og motivert på trening.

Ikke fordi jeg klimprer på telefonen, men fordi jeg ofte kaster et blikk på klokka for å se hva den er.

Nå har jeg blitt flinkere til å ikke tenke på klokka, men heller trene og gjøre øvelsene mine uten å bekymre meg over om det er 40 minutter til jeg burde være i seng eller se på den nye snapen som akkurat tikket inn. Når jeg er på trening- da er jeg på trening.

Egentid

Her kommer egentlig også telefonen inn i bildet. Treningen er min egentid og da skal jeg ikke forstyrres.

Dette er også en ypperlig tid til å være utilgjengelig på. Vi er så tilgjengelige hele tiden så at vi plutselig er litt utilgjengelige en liten stund, burde vel ikke være et så stort problem?

Dette er min tid i en hektisk hverdag hvor jeg kan gjøre noe jeg synes er gøy, som er for meg og kun meg. Derfor liker jeg helst å trene alene. Ikke fordi jeg er asosial, men fordi jeg vet at jeg får mest ut av å trene alene.

Velg en aktivitet du liker

Selv om kanskje alle rundt deg elsker gruppetimer betyr ikke det at det er noe som passer for deg.

Finn en aktivitet som du synes er gøy! Du får mye større utbytte av å drive med noe som engasjerer deg og som trigger lykkehormonene dine kontra å drive med noe du synes er skikkelig dritt. Vær i aktivitet og bruk kroppen! Kroppen er ikke laget for å sitte timesvis i sofaen eller sitte mye ned.

Kroppen er glad i å brukes og den elsker å arbeide for deg- så arbeid med den og ikke mot den.

Hør på musikk

Hvis du trener bedre med fengende toner bør du absolutt ta med deg musikk på trening!

Ha på behagelige treningsklær

Helst klær du kan bevege deg i! Ha på deg det du har lyst på og drit i hva alle andre mener.

Jeg er alltid veldig fargerikt kledd på trening- til stor forskjell fra mine hverdagsklær. På trening har jeg som regel alltid på noe med rosa eller andre farger til å bli glad av og som gir energi! Folk blir glad av fargeklatter på et kjedelig treningssenter- det har jeg merket selv.

En stor treningsmotivasjon er å kjøpe seg litt nye treningsklær. Treningsklær trenger absolutt ikke å være dyrt heller. Mitt klestips er kanskje å investere i noen få gode tightser og heller variere med litt nye topper/t-skjorter i ny og ne. H&M har foreksempel mye fint og billig treningstøy.

Du trenger absolutt ikke noe fancy utstyr, men jeg vil absolutt anbefale godt skotøy! Hos meg er asics gel nimbus favoritt og de sitter alltid godt på foten.

Er du usikker på hva som passer til det du skal drive med, bør du snakke med en som kan sko, så får du sko som passer deg og din aktivitet best.

Ikke fortvil

Det er lov å bli litt lei innimellom. Ta et lite avbrekk fra det du driver med. Finn på litt andre aktiviteter og så skal du se at motivasjonen snart er tilbake igjen. Det er også helt normalt å ha dårlige dager- ikke glem det.

Ikke bare tenk utseende

Med dagens kroppspress er det lett å bare tenke utseende når det kommer til trening, men ikke glem det positive som trening gjør inni kroppen!

Kast badevekten

Det er litt tullete å være opptatt av vekten for det sier egentlig ikke noe om hva slags fysisk form du er i.

Selv veier jeg 5 kilo mer enn jeg gjorde for 2 år siden og selv om det til sider har kjentes litt dritt, prøver jeg heller å se dette på en annen måte.

Spesielt har jeg tenkt på dette:

-Jeg er sterk. Jeg var sterk før også, men nå er jeg enda sterkere.

-Muskler veier mer enn fett.

-Selv om jeg har litt høyere fettprosent nå, er jeg fornøyd med å klare å holde på formene mine selv om jeg trener mye.

-Jeg har en sunn kropp som elsker å jobbe med meg, i hvertfall stort sett :)

Kombinér treningen og mosjonen med et sunt kosthold

Ikke for å være slankest mulig, men for å få så mange positive helseespekter som mulig og næring til

å ha den energien som kroppen din trenger for å trene.

Du skal leve med kroppen din resten av livet. Ta godt vare på den og tilbe den som et tempel.

Gi den det den trenger av gode næringsstoffer, litt mosjon i ny og ne og så skal du se at du får en mye gladere og friskere kropp som velger å gi tilbake det den får. Man kan nesten bruke utsagnet "du høster det du sår" for det er tilfellet her også.

Spis nok

Jeg møter så utrolig mange som spiser så lite! Å spise lite betyr ikke nødvendigvis at du går ned i vekt og å spise mye betyr nødvendigvis ikke at du går opp i vekt. Nå sier jeg ikke at du skal spise for to, men personer som er mye i aktivitet bør få i seg mye mer enn 1500 kalorier dagen.

Ha en positiv innstilling

Ikke tenk at du brått skal forandre livsstil. Ta det gradvis og finn ut hva som passer for deg.

Ingen mennesker er like. Kanskje det beste for deg er å gå tur, mens hard styrketrening er best for naboen din. Dette må man bare prøve seg frem med. Det viktigste er å finne ut hva som passer for deg!

Det er deg det handler om og du som skal sitte igjen med følelsen av at du har fått noe igjen for det.

Ikke sammenligne deg med andre

Med kroppshysteriet som er i samfunnet vårt i dag kan det være enkelt å begynne å sammenligne seg med andre. Alle vet at man som regel alltid sammenligner deres beste mot ditt verste og det blir urettferdig. Prøv heller å vri de negative tankene til noe positivt og konkurrér litt med deg selv. Dette drev jeg ofte med før, men har hentet det litt opp igjen i det siste. Sett deg egne mål. Skriv dem ned og strekk deg litt etter dem. Hvor morsomt er det ikke å se sin egen fremgang? Mål kan være alt fra å sykle opp den store bakken uten å gå av sykkelen, ta trappen i stedet for heisen, løpe 1 minutt lengre på intervalltreningen eller å øve deg på å si fine ting til deg selv.

Ikke vær så streng mot deg selv

Selvdisiplin er greit og kjekt å ha, men det er ingen grunn til å overdrive. Undertegnede er generelt litt streng mot seg selv, ikke nødvendigvis på å nekte meg ting, for sånn er jeg ikke. Min strenghet går heller på at jeg ikke er så flink til å rose meg selv og si fine ting til meg selv. Det er nemlig noe de fleste bør øve litt mere på. Du kan foreksempel starte med å skrive ned 3 fine ting om deg selv hver dag. Enten noe du liker ved deg selv eller noe bra du har gjort den dagen. I starten vil du merke at det kan være veldig vanskelig, men etterhvert vil du merke at det går lettere og du vil automatisk legge mere

merke til at du begynner å tenke flere positive tanker!

Dette er i hvertfall noen tips som jeg kom på i farten. Kanskje du sitter med noen gode tips selv?

Det viktigste er i hvertfall å ha det gøy!

Sommerklem fra meg til deg

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page