top of page

Franske urtemandler


Mmmm...før spiste jeg ofte mandler, men så var det en periode jeg ikke spiste noe særlig av dem. Rett og slett fordi jeg liker mandlene best med skall og jeg reagerte noen ganger på dem. Dette var før jeg hadde begynt med bløtlegging. Når jeg legger dem i bløt fjernes nemlig fytinsyren som finnes i skallet og i tillegg fjernes sopp og eventuelle andre ting som skulle finnes på nøttene. Derfor er det mest sannsynlig dette jeg reagerer på og ikke selve mandelen. For å få best mulig utbytte av nøttene du spiser anbefaler jeg derfor å bløtlegge nøtter og frø.

Urtemandler

Ingredienser

Valgfri mengde mandler med skall

Valgfri mengde franske urter (krydder)

Litt smør/olje

Litt salt

Først må mandlene bløtlegges.

Jeg bruker vann, litt eplecidereddik og litt salt og har i en bolle og legger mandlene oppi.

Deretter lar jeg dem ligge der og kose seg i et par timer, før jeg skyller dem.

Legg dem i en skål med litt smør/olje og hell på godt med krydder (franske urter) og litt salt.

Bland godt og spre dem utover på et bakepapirkledt bakebrett.

Deretter steker jeg dem i ovnen på 120 grader i x antall minutter til de er tørre og fine.

Ca 60 min.

Lykke til!

Ønsker deg en fortsatt fin lørdag!


*Oppskriften er fri for melk ved bruk av olje

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page