top of page

Helseoppdatering


Hei hei!

Jeg tenkte det var på tide med en oppdatering på min egen helsefront og hvordan de siste ukene uten melkeprodukter har vært. Jeg var nemlig tilbake hos Dr. Sofie Hexeberg i går og fikk svar på prøvene mine. Har du ikke lest innlegget jeg skrev kan du ta en nærmere titt på det her.

De siste 4 ukene har egentlig gått ganske fint. I starten var det litt håpløst og føltes veldig kjedelig å ikke skulle bruke noen melkeprodukter i rettene mine. Melkeprodukter gir god smak i matlaging (creme fraiche, rømme, fløte etc) og ost som topping er jo obligatorisk (synes jeg i hvertfall) på pizza, lasagne og den slags. Da melkeproduktene skulle bort måtte jeg også slutte med andre oster som fetaost av sau og geit fordi melkeproteinets oppbygning ligner på det fra ku. Og for de som tenker at man bare spise laktosefritt så hjelper ikke det heller da man også kan reagere på selve melkeproteinet (kasein) og ikke (bare)melkesukkeret (laktose). Siden vi ikke visste hva jeg muligens reagerte på ved melkeproduktene utelukket vi derfor alt av melkeprodukter.

Når det kommer til det naturlige spørsmålet om jeg merker noen særlig forskjell, så må jeg vel si at jeg kanskje føler meg litt lettere i beina. Til tider kunne beina mine (spesielt leggene) føles litt stive, ømme og tunge om morgenen, men dette har forbedret seg. Ellers merker jeg ikke så stor forskjell.

De siste ukene (bortsett fra denne uka hvor jeg har vært på ferie ) har jeg også utelatt egg fra kostholdet, rett og slett fordi det også var noe vi hadde mistenkt allergi for (tålte ikke egg da jeg var liten) og jeg har i det siste blitt litt uvel/følt meg rar etter å ha spist noe med egg. Jeg har derimot spist omelett hver morgen til frokost nå i ferien og det har gått helt fint og jeg har ikke merket noe ubehag.

Så til dagens besøk hos Hexeberg.

Vi pratet litt om hvordan det hadde gått disse ukene og jeg fikk prøveresultatene mine. Blodprøvene jeg tok gikk ut på å teste meg for ulike matvarer og se reaksjonen ved IgG.

Det morsomme (og kanskje litt frustrerende) var at kroppen min ikke lagde antstoffer mot noe av det jeg ble testet for. Nå skal det også sies at man også må ha spist det man skal testes for og siden jeg foreksempel har allergi for potet og ris (og derfor ikke spiser det, så slår prøven heller ikke ut på det. Det jeg var veldig spent på var jo egg og melk og jeg slo ikke ut på noen av delene. Det er jeg glad for siden egg er noe jeg har brukt mye og som forenkler hverdagen og kostholdet mitt. Selv om jeg ikke slo ut på melk skal jeg fortsatt ikke ta det inn i kostholdet mitt på en god stund siden jeg er i en reperasjonsfase med tarmen min og det er kjent at melkeprodukter kan være årsaken til lekk tarm.

Som et viktig ledd i behandlingen har jeg også sluttet med hormonell prevensjon og begynt på hormonfri prevensjon(les mere om det her) Det er kjent at hormonell prevensjon som for eksempel p- piller, har en rekke bivirkninger og jeg som i tillegg er glad i å trene, kan mest sannsynlig få bedre utbytte av treningen min nå samt en gladere tarm. Så tommel opp for det!

Jeg skal med andre ord prøve meg litt frem, nok en gang, og jeg synes jo at det er litt gøy også. Det trenger bare ikke å bli FOR gøy!

Bloggen fortsetter i hvertfall som den har gjort i det siste- uten melkeprodukter kun med unntak av smør da det tolereres bra av de fleste :)

Ønsker deg en fin kveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page