top of page

Lavkarbobrød


lavkarbobrød.png

Jeg fikk et spørsmål tidligere i dag om jeg ikke hadde en oppskrift på lavkarbobrød, og det har jeg selvfølgelig! Dette er en oppskrift jeg har fått av min søster for lenge siden! Jeg bakte disse brødene ganske hyppig for noen år siden, men de siste årene har jeg ikke spist så mye brød. Nå kan jeg ikke spise dette brødet siden det inneholder creme fraiche og jeg har jo også blitt så god venn med brødet fra funksjonell mat så det er det det går i hvis jeg skal spise brød. Dette brødet er veldig godt og smaker nydelig ferskt. Det bør deles i to og den ene delen bør fryses (med mindre du spiser opp hele brødet ganske fort) og den andre delen bør oppbevares i kjøleskap.

Det fine med lavkarbobrød er at det ikke skal heve og at oppvasken etterpå går som en lek!

Til ett brød

1/2 boks creme fraiche

4 egg

3 ss olje

1 dl solsikkekjerner

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 dl mel (f. eks kokosmel, mandelmel, bakepro etc)

3/4 dl gresskarkjerner

1 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

Sett ovnen på 180 grader

Bland creme fraiche, eggene og oljen godt i en bakebolle.

Tilsett de resterende ingrediensene untatt bakepulveret og bland godt.

Tilsett bakepulveret rett før brødet skal i ovnen.

Hell røren i en bakepapirkledd brødform.

Stekes i ca 50 min.

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page