top of page

La oss snakke om frokostblandinger

Mange tyr til frokostblandinger til frokost, men desverre inneholder mange frokostblandinger veldig mye sukker (også de nøkkelhull-merkede) Også mye skjult sukker for den som ikke har satt seg inn i andre ting sukker kan kalles for. Sukker kan nemlig også hete :

farin, laktose, glukose, maltose, melkesukker, druejuice, glukosesirup, maltitolsirup, rårørsukker,

palmesukker, fruktose, dextrose, maltodextrin, stivelse, sirup, fruktosesirup, melasse, fruktsukker, sorbitol, druesukker, modifisert stivelse, fruktjuice, lønnesirup og honning.

Med andre ord mange ord å holde styr på!

En frokostblanding kan være en god kilde til fiber, men det lønner seg altså å lese bak på embalasjen og se hva du faktisk får i deg. Så spørsmålet er vel kanskje hvorfor disse frokostblandingene må være så proppet med sukker. Et av svarene til det spørsmålet er vel at vi lever i et samfunn hvor mat er tilsatt mye stivelse (sukker) og kroppen har blitt vant til at ting må ha en

søtlig smak for å smake godt. Eller et annet eksempel, at maten skal smake av mye (bruk av mye salt). Og alt dette bunner egentlig tilbake til hjernens kjemi. Hjernen er innstilt på å velge søt smak fordi søt smak signaliserer noe ufarlig (ugiftig) og i tillegg gir sukker rask energi som kroppen vil sikre seg. Så det er gull og gevinst for de som produserer frokostblandingene for de smaker jo veldig godt, men hva hjelper vel det...

Så enden på moralprekenen er vel å starte å lese litt på hva du får i deg.

Prøv å spise rene produkter og mye grønt- bare en liten innsats gir stor gevinst!

Man trenger ikke å lage granola i ovnen eller bruke noen tilsetning når man skal lage hjemmelaget frokostblanding. Du kan gjøre det så enkelt som å bare blande noen skjeer med forskjellige frø og kjerner. En frisk og veldig god start på dagen! Så hvis du vil ha full oversikt over hva du får i deg kan du lage din egen frokostblanding! Enkelt og greit. Her er et eksempel på en enkel frokost med frokostblanding.

Til én porsjon

100- 150 g tyrkisk youghurt (10%)

1 ss linfrø

1 ss sesamfrø

1 ss gresskarkjerner

10-15 g nøtter

60 g bringebær

Bland sammen frøene/kjernene i en bolle og hell oppå youghurten. Knekk/del nøttene og pynt med bringebær!

Tips! Hvis du vil ha en søtere variant kan du blande inn litt kokosmasse i frokostblandingen!

Ønsker deg en fin dag!

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page