top of page

Taco og tacokrydder


Taco er veldig godt og enkelt å lage. Min taco kan vel egentlig ikke kalles for taco for jeg mangler den viktige ingrediensen for den karakteristiske smaken- tacokrydderet. Det er rett og slett fordi jeg synes at naturell kjøttdeig smaker supergodt! Spesielt kyllingkjøttdeig. Det hender jo at jeg krydrer med hjemmelaget tacokrydder, men det hører altså til sjeldenheten.

Uansett kan det være smart å droppe kjøpe-tacokrydderet og heller prøve å lage det selv. Det er kjempeenkelt og også mye rimeligere. Tacokrydderet du får kjøpt i butikk er desverre proppet med smaksforsterkere, masse sukker og salt. Så hvis du tenker i litt sunnere baner kan det være greit å droppe akkurat dette.

For hjemmelaget tacokrydder (til 400g kjøtt)

1 ss chilipulver

1 ss paprikakrydder

1 ss spisskummin

2 ts hvitløkspulver

1 ts knuste chiliflak (kan sløyfes)

2 ts koriander

Svart pepper

Salt

taco1.png

Taco for én person

Ingredienser

150 g karbonadedeig

Salat, paprika, agurk, cherrytomater

30 g chunky salsa

30 g creme fraiche/seterrømme

50 g revet ost

Namnam! Ha en fin søndagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page