top of page

Andelår med chilimarinert gresskar


I dag har jeg blitt ferdig med vårrengjøringen min og selv om jeg er litt ivrig når jeg går i gang så må man jo stoppe og spise litt innimellom og i dag hadde jeg lyst på and.

And, and, and. Namnam! Man får aldri nok and. And smaker jo såå godt og det er så utrolig lettvint å lage. Som regel bruker jeg timian eller rosmarin når jeg lager and, men med denne anden kjørte jeg rent med salt og pepper og lot heller tilbehøret smake litt ekstra. Her har jeg valgt å bruke gresskar av typen flaskegresskar (butternut pumpkin) som er litt søtere i smaken og som jeg synes smaker godt til and. Dette gresskaret har i tillegg blitt gjort litt mere spennende ved å blande inn litt hint av hvitløk og litt chiliolje. Dette er med andre ord en nokså enkel rett, men med mye og gode smaker som komplimenterer hverandre. Normalt sett vil porsjonen kanskje se litt annerledes ut. Jeg kjøpte nemlig dette låret for å være to, men så viste det seg at det kun var ett stort (giga) Mengdene i oppskriften velger du egentlig helt selv, men her får du i hvertfall se hva jeg har brukt.

Til én porsjon Ingredienser 1 andelår Salt&pepper Ca 1-2 never flaskegresskar 1 ts cocosa med hvitløk Litt flaksalt (jeg brukte himalaya) Litt olivenolje Litt olivenolje med chili Fersk oregano til pynt

Sett ovnen på 180 grader Start med å lage et snitt i andelåret og gni låret inn med salt og pepper. Legg låret med skinnsiden ned i en panne og la det steke litt til det får litt farge. Legg låret deretter i en ildfast form med stekestermometer i. Du velger selv hvor godt stekt det skal være. Rundt 59-62 grader er vanlig. I min ovn tar dette ca 20 minutter. Vent med å lage tilbehøret til låret er ferdig. Kjøttet bør hvile litt etter at det har kommet ut av ovnen og da rekker du å lage tilbehøret. Skjær en bit av flaskegresskaret, skjær av skallet og lag middels tykke staver. Ha gresskaret i en panne og tilsett cocosa og litt flaksalt. Når gresskaret begynner å få litt farge/begynner å bli mykere tilsetter du litt olivenolje. Blandingsforholdet olivenolje med smak og uten velger du selv. Jeg tok ca 50/50. I og med at gresskaret har litt sødme kan man slippe unna med å bruke endel chiliolje hvis man er glad i det, men allikevel vil jeg foretrekke kun en spiss av chili for å ikke ødelegge for det nydelige andekjøttet. La gresskaret trekke til seg litt av oljen før du anretter med andelåret og gresskaret. Pynt gjerne med litt fersk oregano eller en annen krydderurt du liker godt.

Vel bekomme!

NYT påskedagene ❥

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page