top of page

Høstlig smoothiebolle med gresskar

....fordi det er høst og gresskartid- trenger ingen andre unnskyldninger enn det for å bruke masse gresskar- i alt. Her er litt høstkos i bolle. De deilige høstkrydderne passer selvfølgelig som hånd i hanske med det litt søte gresskaret. Her har jeg brukt sweet lightning-gresskar, men alle gresskarsortene kan brukes. Du vil bare ha litt forskjellig utgangspunkt med tanke på sødme og konsistens. Prøv deg frem og finn din favoritt! Er du usikker på de ulike gresskarene kan du ta en titt på gresskarguiden min her.

Til én porsjon (Veldig sulten? Doble porsjonen)

Ingredienser -100 g rått gresskar -100 g usøtet mandelmelk -50 g kokosfløte (coconut creme) -1/4 ts kanel -1/4 ts allehånde -1/4 ts malt nellik -1/2 ts økologisk vaniljepulver -1/2 ts agavesirup eller annen søtning

Pynt -Ristet kokoschips -Kakaonibs -Havtorn eller bipollen -Kanelstang (kun til dekor)

Stek gresskaret i god tid i forveien så det rekker å avkjøles. Eventuelt blir det en lun smoothiebolle. Del gresskaret i mindre biter og stek det på 200 grader i ca 20 min. Ta det ut og avkjøl. Bland deretter alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Smak gjerne til med søtning hvis du ønsker en søtere variant. Pynt med kokoschips, kakaonibs og havtorn. For litt ekstra dekorativ bolle pynt med en kanelstang.

Kos i bolle ♡

- Real happiness lies in that which never comes nor goes but simply is.

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page