top of page

Grove sjokoladebiter med matcha & nøtter


Hei og hå og god søndag! Veldig deilig å våkne opp til solskinn i dag! Da får jeg automatisk litt mer energi og i dag har jeg lyst til å rydde litt i en av bodene våre og sette på en klesvask eller to. Det er alltid deilig å starte en ny uke med ting i orden og i denne helgen har jeg også fått bakt litt og kokkelert på kjøkkenet. Jeg fortalte jo tidligere at jeg fikk lyst på litt enkel frokostmat og noe annet enn hva jeg vanligvis spiser og derfor har jeg kjøpt meg to forskjellige brødmixer, hvorav jeg bakte det ene brødet i går. I tillegg måtte jeg jo ha noe godt pålegg og kom på at jeg hadde litt kyllinglever i fryseren. Dermed ble det også en ny batch med leverpostei! Periodevis lager jeg mye greier og så går det en liten stund før jeg lager det igjen. Sånn er det også blitt litt med kraftkoking, men nå som vi går mot høst, eller høsten faktisk er her, er det ekstra godt med hjemmelaget kraft i foreksempel supper. Heldigvis har jeg wonderbagen min hvor jeg setter kraftkjelen så den ikke trenger å stå på komfyren. Jeg liker å la min kraft trekke over 2-3 døgn og for å kunne forlate kraften og slippe at det lukter kraft i hele leiligheten, er wonderbagen super! Man kan jo bruke den til mye forskjellig og snart tenkte jeg å vise dere hvordan jeg lager min hjemmelagede youghurt i den.

Men i dag tenkte jeg å tipse dere om noe annet dere kan bruke matchapulveret til. Jeg la jo ut en oppskrift tidligere på matcha latte så dere kunne prøve ut smaken og i dag tenkte jeg å tipse dere om denne nøttesjokoladen med deilig matchapulver! Her velger dere selv hvor mørk sjokolade dere ønsker å bruke. Jeg brukte en 86% og syntes det var veldig godt. Hvis du bruker en lavere kakaoprosent (f eks 70%) kan du også strø over bittelitt havsalt. Det løfter sjokoladen til nye høyder. For å fordele matchapulveret over sjokoladen brukte jeg en liten te-sil.

Ingredienser

100 g mørk sjokolade 1 stor ts cocosa 1-2 ts spiret bokhvete 30 g macadamianøtter 40 g pistasjenøtter 1 ts matchapulver

Finn frem en liten form, gjerne ikke så stor for vi vil heller ha høyde enn bredde på sjokoladen. Smør gjerne formen med litt cocosa. Smelt mørk sjokolade og cocosa i en liten gryte, på svak varme. Hell et lag med sjokolade i formen og strø over macadamia, bokhvete og pistasjenøtter. Hell deretter et nytt lag med sjokolade over nøttene igjen og pynt det øverste laget med matchapulver og noen ekstra nøtter. Settes i kjøleskap til sjokoladen har stivnet. Brekk sjokoladen i mindre biter og oppbevar i kjøleskap.

Håper det smaker!

Husk, dette er siste dagen for å delta på Helios konkurransen! Har du ikke fått deltatt enda? Det er ikke forsent. Legg igjen en kommentar her eller her og du er med i trekningen om fine frokost- & middagsprodukter fra Helios!

Da ønsker jeg dere en fortsatt god søndag!

- Strenght does not lie in what you have. It lies in what you can give ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page