top of page

Non-bake sjokoladekake med nøttebunn

Inneholder sponsede Heliosprodukter

Hei dere!

God fredag!

Jeg har helt glemt å dele en oppskrift med dere! I samarbeid med Helios har jeg laget en non-bake nøttekake med deilig sjokoladekrem! Den er superfin å lage dagen i forveien den skal serveres og den er enkel å få til! I tillegg er den gluten-, egg- og meierifri, så den passer til flere! Avocado kan jo brukes til så mangt og i denne oppskriften har den fått trone toppen av kaka i en deilig sjokoladekrem. Avocadoens kremete konsistens passer godt til formålet og gjør at man kan styre unna den dominerende smaken fra f eks kokoskrem. Avocadoen er relativt smaksnøytral i denne settingen på grunn av kakaoen, så ikke vær redd for å servere denne kaken for en som ikke liker avocado! Hvem har lyst på kake til helgen?

Bunn 100 g Helios valnøtter 150 g Helios mandler 150 g Helios dadler 100 g Helios grovt peanøttsmør (evt mandelsmør) 3 ss Cocosa MCT 1 klype salt For en søtere bunn tilsett 1 ss Helios agavesirup

Sjokoladekrem 3 modne avokadoer (ca 330 g fruktkjøtt) 2 ss raw kakaopulver 1 ts Helios vaniljepulver 1 ss mandelmelk 3 ss Helios agavesirup Litt salt

Pynt Mørk revet sjokolade Smeltet mørk sjokolade

Bløtlegg gjerne mandler og valnøtter i minst 4 timer for å gjøre dem lettere fordøyelige. Tørk dem godt og legg dem i en panne. Varmebehandle dem lett før du heller dem i en foodprosessor. Tilsett peanøttsmøret og kjør noen sekunder til du har fått en grov blanding. Tilsett dadler, olje og litt salt og kjør til ønsket konsistens. Trykk deigen ut i en ildfast form/rund kakeform og sett i kjøleskap i minst 1 time. Ha alle ingrediensene til sjokoladekremen i en foodprosessor og kjør til en glatt krem. Smak gjerne til med salt og sirup. Fordel sjokoladekremen utover nøttebunnen og pynt med mørk sjokolade. Sett kaken kjølig frem til servering.

Da gjenstår det bare å handle inn råvarene og begynne å bake!

Ha en fin fredag og en god helg!

- Live righteously and love everyone. You will build up around you an aura of light and love

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page