top of page

Salatbolle med stekt rødbete & gresk feta


Hei torsdag!

Jeg er litt på tester'n om dagen og siden det er lenge siden jeg har prøvd meg på produkter av geitemelk, tenkte jeg at jeg skulle gi det et forsøk. Det er jo nemlig sånn at mange som ikke tåler meieriprodukter av ku (melkeproteinet) kan tåle produkter fra f eks geit og sau. Andre tåler ingen av delene fordi proteinene er såpass like at kroppen ikke kan skille dem fra hverandre. Sånn har det vært for meg, men jeg har et håp om at dette skal bli bedre og at jeg etterhvert kan tåle litt ekte gresk fetaost av sau og får innimellom.

Siden jeg hadde gått til innkjøp av en blokk måtte jeg jo også lage noe ut av den! Det ble til en kald/lun salatbolle med rødbet & feta. Noen ganger må man bruke opp litt rester fra kjøleskapet, men selv om det er rester betyr ikke det at det trenger å bli kjedelig eller en merkelig sammensetning av den grunn! Jeg har som sagt brukt ekte gresk fetaost i denne oppskriften og det anbefaler jeg deg også å gjøre. Fetaost av får og sau gir en litt annen smak enn den laget på kumelk og gir herlige assosiasjoner til den greske maten! I tillegg er den uslåelig sammen med smaken av balsamico!

Til én porsjon

Ingredienser 1 liten hjertesalat (evt ytterste blader av en stor) 2 never blandet salatmix 1 liten rødbete Cocosa til å steke i Urtesalt (jeg brukte herbamare) 75 g (1/2 blokk) fetaost av får og sau

Dressing 1 ss linfrøolje/olivenolje 1 ss balsamico glaze (prøv å finne en av god kvalitet uten for mye tilsetninger)

Skrell rødbeten og grovdel den i mindre biter. Stek den i en panne på middels til høy varme sammen med cocosa. Krydre lett med urtesalt. Mens rødbeten steker legger du hjertesalat og blandet salamix i en skål. Del fetaosten i mindre biter og strø den jevnt over salaten. Bland sammen linfrøolje og balsamicoglacen i en liten skål. Fordel den ferdigstekte rødbeten over salaten og hell dressing over ved servering.

Håper det smaker!

- Compassion will make you beautiful ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page