top of page

Rødbeteburger


God søndag!

Det er tid for litt middagsinspirasjon igjen og på menyen står det rødbeteburger. Jeg vet at det er mange som ikke spiser kjøtt eller som ønsker å spise mindre kjøtt og da er dette en fin oppskrift. Jeg ser jo at det har blitt veldig poppis med grønnsaksburgere og har villet prøve å lage noen selv. Det er jo bare fantasien som setter en stopper for hva man kan ha i en grønnsaksburger, men en helt enkel burgeroppskrift kan se slik ut.

Denne oppskriften har jeg laget i pannen, men de kan gjerne grilles hvis du ønsker det. Da anbefaler jeg at de legges i en form på grillen fordi de er litt skjøre.

Som burgebrød synes jeg fortsatt at portobellosopp egner seg godt og har funnet ut at det som regel holder med ett burgerbrød og ikke to. Portobellosoppen er jo som oftest veldig stor og det kan bli litt voldsomt med så mye sopp- det metter jo faktisk litt!

Bruk hva du enn måtte ønske av tilbehør i burgeren. Rødbete er jo litt søtt av seg så smaksmessig er det noe man bør tenke på. Derfor har jeg hatt både majones og avocado som tilbehør- det er godt!

Rødbeteburger (oppskriften gir flere burgere avhengig av størrelse ca 4)

Ingredienser 180 g rødbete (1 stor rødbete) 100 g squash 2 sopp (ca 50 g) 1 medium egg 1 ts herbamare

Litt olje til å steke i

Tilbehør (til én) Ruccola 1 stor sopp/portobellosopp 1/2 most avocado 1 ts majones Friske spirer Noen delte mandler Fersk koriander

Skrell rødbeten og ha den i en foodprosessor sammen med squash og sopp. Kjør til ønsket konsistens og knekk et egg oppi. Tilsett herbamare og bland det godt sammen for hånd. Finn frem en panne, ha litt kokosolje eller rapsolje oppi og sett på middels varme. Lag burgere i ønsket størrelse på pannen og stek dem noen minutter på hver side. Pass på å ikke vende burgerne for tidlig og bruk gjerne en stor stekespade når de skal snus.

I en annen panne kan du steke en stor sopp i litt olje. Vend den underveis.

Mandlene kan med fordel legges i pannen til soppen rett før soppen er ferdig. Senk gjerne temperaturen på pannen og pass på så de ikke blir brent. Del en avocado i to, fjern steinen og vipp ut fyllet med en stor skje. Mos avocadokjøttet med en gaffel. Når rødbetburgerne er ferdig legger du ingrediensene lagvis og topper med mandler og fersk koriander.

Velbekomme!

Nå skal jeg bare drikke opp teen min før jeg skal avslutte helgen med litt infrarød sauna. Formen min går litt opp og ned om dagen så jeg har brukt den hyppig den siste uka for å få litt energi og ruste kroppen før jobbsommeren som blir noe hektisk. I tillegg har det jo vært så deilig vær i helgen og jeg har fått sittet en del ute, stelt med plantene og høstet jordbær og tomater.

- Gardening is cheaper than therapy and you get tomatoes ♡

Ha en fortsatt fin søndagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page