top of page

Chiaglass med valnøtter & granatepletopping


Dette er en superenkel kjøleskapsgrøt som lager seg selv mens du driver med andre ting. Her har jeg jukset med litt farge fra en rødbetjuice for å gjøre blandingen litt finere å se på, men det er absolutt ikke noe som er nødvendig! Oppskriften er veldig enkel så du kan gjerne gjøre mer ut av den hvis du ønsker det. Man kan også lage en lagvis chiagrøt med hjemmelaget granola eller bær. Prøv en variant med ristede eller søte nøtter på toppen. Nøttesmør er også godt som topping. Vær kreativ og lag din egen vri!

Jeg har et lite tips å komme med når det gjelder granateplekjernene. Jeg spiser jo ikke så veldig mye frukt og de få gangene jeg har kjøpt et granateple har jeg hatt problemer med å få spist det. Derfor kjøper jeg nå frosne økologiske granateplekjerner i sverige. Det er genialt. Da kan jeg ta opp den mengden jeg vil bruke og så har jeg alltid ferske i fryseren hvis jeg har lyst på det. I tillegg er de ferdig renset! Luksus. Det er altså et tips hvis man er som meg og kanskje bare har lyst på litt granateple i ny og ne. Granateple er jo utrolig sunt og inneholder masse antioksidanter. Det kan i tillegg brukes til mye forskjellig og er friskt og godt oppå en kjøleskapsgrøt som dette.

Her er basisoppskriften

Til én porsjon 2,5 - 3 dl mandelmelk (usøtet) Ca 6 ts chiafrø 3-4 dråper stevia med vaniljesmak Litt økologisk vaniljepulver (kan sløyfes)

Topping Naturelle valnøtter Granateplekjerner

Bland alle ingrediensene i et glass og la det stå noen minutter på kjøkkenbenken.

Deretter kan du røre litt i det og sette det i kjøleskap i minimum 4 timer, gjerne over natten.

Pyntes gjerne før servering!

- Patience is the key of joy ♡

Ha en fortsatt fin søndagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page