top of page

Grønn salat med basilikumkylling og sprø mandler


Hei fredag!

Her er en oppskrift på en enkel grønn salat som har fått litt fresht tilbehør. Hvordan oppgradere noen grønne blader på 1-2-3! Selv om jeg legger ut litt forskjellige oppskrifter er det egentlig mest som en inspirasjon for å få deg til å lage mere mat fra bunnen av. Som jeg har sagt mange ganger tidligere er matlagingen og bloggingen min måte å vær kreativ på i en hektisk hverdag. Matlaging skal være gøy og det er ingen begrensninger for hva man kan finne på å kombinere i en matrett. Bruk sansene; se på matvarene, kjenn på dem, smak på dem og ikke minst; smak på maten underveis i matlagingen. Sånn vet du hva du trenger å tilsette av krydderier for at maten skal smake himmelsk i munnen. Er du glad i chilli, tilsett chilli. Hvitløk- tilsett hvitløksfedd eller bruk cocosa hvitløk der det passer seg. Mat er så mye og livet er så kort! Så ikke kast bort livet på å spise dårlig mat som ikke gjør deg godt eller sunn mat som du ikke synes smaker godt! Finn en balanse du kan leve med.

Jeg får sjelden negative tilbakemeldinger på maten/oppskriftene mine. I såfall må det være når jeg prøver meg på noen søtsaker og ber kjæresten smake. Han er min største kritiker og det er fint å ha en som han som er litt mer vant til "normal mat". Det er jo nemlig sånn at kroppen blir vant til at noe skal smake på en spesiell måte. Jeg har spist det mange vil kalle for veldig ren og veldig sunn mat i flere år, noe som har gjort at jeg er blitt vant til rene og naturlige smaker. Er du derimot helt ny på dette og vant til å spise både ferdigmat og halvfabrikata, så er det muligheter for at vi ikke oppnår samme smaksopplevelse.

Noe jeg både har hørt og lest er at mange uttaler at smakssansene skjerpes etter at de har spist et renere lavkarbokosthold en stund. Mange har sagt at det er som å smake maten for første gang. Bærene har aldri smakt like mye og selve smaksopplevelsen av mat blir så mye mer forsterket. Kroppen trenger derfor litt tid på å venne seg til å spise sunt og kvitte seg med smaksforventningene som har blitt innprentet ved et kosthold som inneholder ingredienser og sammensetninger som ikke er naturlig. Jeg prøver selvfølgelig alltid å tenke på dette når jeg legger ut oppskrifter, men håper samtidig på at dere vil tenke på hva jeg har sagt om å gjøre maten til sin egen.

Til én porsjon

Ingredienser 1/2 kyllingfilet Litt finhakket basilikum Salt & pepper Rapsolje/ekte smør/cocosa til å steke kyllingen i 1 stor neve romanomix (BAMA) Litt ruccola Litt feldsalatmix 3 suragurk (av god kvalitet) Noen mandler Olivenolje (jeg brukte en tilsatt franske urter) 1 ss pumpkin seed butter 1 stor klype friske spirer

Del kyllingfiléen i mindre biter og stek den i litt olje sammen med fersk basilikum, salt og pepper. Mens kylligen steker klargjør du salaten. Bland de ulike salattypene sammen og strø over oppdelte suragurker og mandler. Legg på en skje med pumpkin seed butter og en klype friske spirer. Fordel kyllingen over salaten og hell over litt olje rett før servering.

Tips; Servér gjerne salaten med hjemmelaget knekkebrød.

Velbekomme!

Feel good, be good, do good ♡


*Oppskriften er fri for melk ved bruk av kokosolje eller rapsolje.

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page