top of page

Grønn omelettpizza


God torsdagskveld!

I dag er dagen for å dele litt pizzainspirasjon. Dette er i hvertfall min type pizza om dagen. Jeg har vel egentlig ikke laget noe særlig pizza i det siste. Lavkarbopizza er egentlig skikkelig nam, men uten ost så blir det ikke helt pizza for meg. Det er derimot bare kreativiteten som setter en stopper når man skal lage pizza og man kan jo egentlig ha alt mulig rart som topping. De senere årene har det jo blitt veldig moderne å lage lavkarbopizzabunner av ulike typer nøttemel, men også grønnsakspizzabunner har kommet veldig på banen. I dag tenkte jeg derimot å vise dere en superenkel bunn for det trenger absolutt ikke være avansert å lage en pizzabunn og bunnen trenger heller ikke å ha en lang ingrediensliste. Selv om denne pizzaen kanskje minner mer om en omelett enn en pizza, så har den i hvertfall vært en tur innom ovnen- på et bakepapir. Man kan derfor likesågodt lage seg en god pizza med en såpass enkel pizzabunn. Lager du bunnen og bruker kjøttdeig, tomatsaus og ost som topping vil pizzaen selvfølgelig smake enda mer som en vanlig pizza og det blir da kanskje lettere å merke hvor bra dette funker!

Smøret i omeletten gjør at bunnen ikke blir kjedelig og tørr i og med at den først skal stekes litt på pannen og deretter stekes videre i ovnen i noen minutter. Man må selvfølgelig ikke steke den videre i ovnen, men for at pinjekjernene skal få litt farge og for å varmebehandle avocadoen litt (det er så nam) så må omeletten litt inn i ovnen. Foretrekker du et raw fyll kan du selvfølgelig lage bunnen, ha på ingrediensene og drysse over ferdigristede pinjekjerner i stedet!

Tåler du meieriprodukter kan du gjerne bytte ut majonesen med creme fraiche eller rømme, ha på litt mozarella eller cheddar og kanskje bruke litt fløte i bunnen.

Til én porsjon Ingredienser

Bunn 2 egg 1ss rapskokos/ekte smør Litt vann Litt salt

Topping Ferske spinatblader Litt finhakket fersk basilikum 1/2 avocado i skiver Noen pinjekjerner Evt litt herbamare (urtesalt) 1 ss olivenolje Litt majones og ferske spirer til servering

Sett ovnen på 200 grader Finn frem en panne, sett på middels varme og ha i smøret. Pisk lett sammen to egg, litt salt og litt vann og ha det i pannen. La omeletten steke til den blir såpass fast at du klarer å legge den over på et bakepapirkledt stekebrett. Deretter legger du på toppingingrediensene til og med olivenolje og setter pizzaen inn i ovnen. La pizzaen steke på midterste rille i ca 10 minutter. Server gjerne med noen klatter majones og en neve friske spirer ved servering.

Håper det smaker! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page