top of page

Næringsrik suppe med egg, bacon og sprø spirer


Hei dere og god lørdag!

Håper dere har hatt en fin lørdag så langt. Her har det vært en nokså rolig dag med litt rydding, støvsuging og matlaging. Hadde håpet på litt sol i dag, men den har latt vente på seg. Kanskje det blir noe sol å se i morgen! I morgen skal jeg en liten tur til Sverige for å handle inn mat og derfor er kjøleskapet omtrent tomt. Jeg prøver å bruke opp det jeg har i kjøleskapet før det på nytt blir fylt opp og dermed var det greit med en restelunsj. Det var med andre ord bare å slenge sammen hva man hadde og kjøre det i blenderen. Derfor ble det suppe på lunsjmenyen i dag! Det er godt med en fyldig suppe i ny og ne og denne suppen er supernæringsrik og inneholder masse godsaker. Her er det både squash, spinat og avocado samt god kraft!

En god suppe serveres også gjerne sammen med godt tilbehør og her er det sprø bacon, pinjekjerner og spirer. Litt forskjellig tekstur gjør måltidet mer spennende og er med på å løfte utseendet (som kanskje ikke er like spennende uten) For en gangs skyld har jeg jukset litt når det kommer til kraftlagingen. Jeg har nemlig kjøpt ferdig møljekraft på butikken og tilsatt. Vanligvis lager jeg jo masse kraft selv, men akkurat nå er det ikke plass i fryseren så da gikk jeg heller for det enklere alternativet. Jeg pleier heller ikke å koke kraft på svin så da ble det litt variasjon der også. Du kan bruke hva slags kraft du vil i denne oppskriften, bare tilpass med salt & pepper i etterkant. Siden jeg brukte ferdig møljekraft var den også litt mere salt enn hva min hjemmelagde kraft av storfe eller kylling pleier å være, så tilpass altså smaken etter hva du bruker. Her har jeg for en gangs skyld også brukt hjemmespirede spirer! Jeg kjøper egentlig alltid ferdige spirer på butikken, men det er jo superenkelt å spire spirer selv på kjøkkenbenken. Jeg har allikvel konkludert med at jeg kommer til å fortsette med å kjøpe dem ferdige fordi jeg ser at det lønner seg mtp mengden jeg kjøper på butikken samt hvilken pris det har, kontra å spire selv.

Til én porsjon Ingredienser

Suppe 270 g squash 60 g spinat 100 g hjemmelaget kraft 1/2 avocado

Salt (ved behov) & pepper

Topping 1/2 - 1 egg 1 skive bacon 5-10 g pinjekjerner Litt friske spirer

Kok et egg i en gryte og begynn å steke baconet i en panne. Ha ingrediensene til suppen i en blender og kjør til ønsket konsistens. Varm deretter suppen i en liten gryte samtidig som du varmer pinjekjernene i pannen sammen med baconet. Pinjekjernene trenger kun kort tid på svak varme. Servér suppen sammen med egg, bacon, varme pinjekjerner og litt friske spirer. Rund av ved å kverne over litt pepper.

Håper det smaker! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page