top of page

Grønn antioksidantsalat


Man trenger ikke all verden av ingredienser for å lage en salat, men for at en salat skal inneholde litt næring trenger man som regel litt mer enn bare ett hode isbergsalat, mais og agurk. Det trenger heller ikke å ta lang tid å lage en salat og selv om den er sunn betyr ikke det at den trenger å være kjedelig eller smake grønt. Dette er en veldig enkel tilbehørssalat som passer til det meste. Den er dekorativ å se på, inneholder ulike typer teksturer og inneholder sunt fett og antioksidanter.

Bruk de spirene du liker best på smak, enten du spirer dem selv eller kjøper dem ferdige i butikken. Solsikkekjerner kan med fordel byttes ut med gresskarkjerner og du velger den beste oljen du har i hus. Min favorittdressing til salater er linfrøolje som gir en litt rundere smak, men er du glad i olivenolje velger du det. Olivenolje finnes også med ulike smakstilsetninger- her er det med andre ord bare å bytte ut litt småingredienser for å lage en helt annen type salat. Du kan også ta denne som et utgangspunkt i en basesalat til én porsjon. Tilsett deretter protein etter eget ønske.

Tilbehør til to

Ingredienser

1 stor neve isbergsalat 1 stor neve romano salat 1/3-1/4 agurk 1/2 liten avocado

1 stor klype reddikspirer (eller andre spirer du liker godt) 1 ss linfrøolje/olivenolje 1 ss solsikkekjerner

Skjær ingrediensene til og med avocadoen i biter. Deretter blander du resten av ingrediensene sammen og drysser over solsikkekjerner ved servering.

Velbekomme!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page