top of page

Frittata med squash & grønnkål


God torsdagskveld!

Nå er vi straks på vei ut av døra for å trene, men jeg rekker akkurat å legge ut en ny oppskrift! Jeg spiser nemlig mye squash om dagen. Jeg er omtrent inne i en liten squashperiode og for å ikke bli lei denne fantastisk gode grønnsaken må man jo bruke den på ulike måter, og da har jeg satt sammen en veldig enkel frittataoppskrift til deg. Jeg skal innrømme at jeg av latskap som regel kutter squashen i biter og steker den i pannen, kontra å lage squashspaghetti i det daglige. Rett og slett fordi det er et lite tiltak å vaske spiralizeren. Min spiralizer er i hvertfall ikke så veldig enkel å rengjøre så kniven blir generelt oftere brukt. Noe jeg heller ikke bruker så ofte er rivjernet, men i denne oppskriften har jeg for en gangs skyld brukt det. Jeg vurderte veldig om jeg ville bruke spiralizeren eller rivjernet i denne oppskriften. Konklusjonen er at du kan bruke begge deler, men jeg falt på rivjernet fordi (det nok en gang) er enklere å rengjøre.

Denne frittataen er superenkel å lage og du kan i utgangspunktet gjøre den så mettende som du selv vil. Her er den laget litt mer som et enkelt meierifritt tilbehør, men hvis du piffer den opp med litt creme fraiche eller rømme, kanskje litt ost på toppen- kan du nyte den som et måltid for seg. Frittataen er god både kald og varm og passer til det meste.

Til flere porsjoner

Ingredienser

350 g squash (en stor squash) 2 store never grønnnkål (rundt 60 gram) 2 ss olivenolje 6 egg (jeg brukte store) 1 ss finhakket fersk basilikum 1 ss tørket oregano Salt & pepper

Sett ovnen på 200 grader Finn frem to bakeboller eller skåler. Riv squashen med et rivjern og legg all squashen i den ene bakebollen. Ta opp litt og litt squash, klem ut vannet og legg den klemte squashen i den tørre bakebollen. Fortsett sånn til du har klemt ut det meste av vannet. Skyll den første bollen og knekk eggene oppi. Pisk dem lett sammen og tilsett 1 ss olivenolje og krydderne. Deretter kan du blande inn grønnkål og squash. Bland det godt sammen så alt er fuktig. Smør en ildfast form med 1 ss olivenolje og fordel blandingen jevnt utover. Stek fritattaen i ca 15-20 minutter.

Håper det smaker!♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page