top of page

Få en flottere ansiktshud på 4 uker

Hei og god søndag! Jeg kom over en artikkel tidligere i dag som handlet om en dame som skulle prøve å ha en kjøttfri januarmåned. Det gikk visst så som så og samtidig som jeg leste artikkelen ble jeg litt oppgitt.

Det er litt hysteri rundt dette at man skal kutte ut kjøtt (spesielt rødt kjøtt) for å bli sunnere! Problemet er vel heller at folk må se helhetlig på kostholdet sitt og spise renere mat og kjøttprodukter! Lag maten fra bunnen av og få glede av alle de næringsstoffene naturlig mat inneholder. Det er ikke kjøttet det er noe galt med, heller det at folk ikke kjøper rene råvarer, men halvfabrikata og kjøttvarer med mye tilsetninger. Det er derfor ikke rart at man kan føle seg bedre eller få penere hud hvis man kutter ut akkurat dette.

Dette innlegget skal ikke handle om kjøtt! Det fikk meg bare på tanken om at jeg vet at det er mange som ønsker seg en flottere hud fordi mange sliter med dårlig hud i form av kviser og urenheter. Derfor tenkte jeg å gi noen tips om hva som kan lede deg på vei til en gladere og flottere hud. Det finnes jo en haug av skjønnhetsprodukter som lover ditt og datt, men vi må ikke glemme at en flott hud dannes fra innsiden!

Få nok søvn Hvor mye søvn er trenger er opp til hver enkelt person. Finn ut hvor mye søvn din kropp trenger og sett deg et mål om å få den tiden. Hvis du synes det er motiverende kan du kjøpe klistremerker og gi deg selv "en stjerne i boka" for hver dag du når målet.

Få orden på hormonene Hormoner i ubalanse gir gjerne dårligere hud og andre plager, men et sunnere kosthold, mindre stress i hverdagen samt være obs på hvilken prevensjon man bruker, kan være med på å få hormonene i balanse.

Rens huden riktig Hvis du ikke føler at huden din er fornøyd kan det hende du ikke renser den riktig. Det finnes utallige produkter for ulike hudtyper og måter å rense huden på og igjen er det stor forskjell på hva hva man bruker av produkter (kosmetikk etc) på huden sin til daglig. Er du usikker på hvilke produkter som passer din hud bør du ta en tur innom noen som er flinke på dette. De vil kunne gi deg tips og råd så du kan rense huden din på best mulig måte.

Peele huden Peeler du huden din en gang i uken vil du fjerne døde hudceller som vil gi mindre tilstopninger i porene. Peeling vil stimulere blodsirkulasjonen og celleproduksjonen og du vil få en jevnere og glattere hud. En av årsakene til hvorfor huden min ofte holder seg flott er fordi jeg peeler huden regelmessig. Da jeg var yngre brukte jeg gjerne en grovere peeling, men nå har jeg gått over til en mer finkornet peelingkrem og peeler huden min et par ganger i uken. Hva som passer for din hud må du nesten prøve deg frem med. Det er ikke meningen at peelingen skal slite på huden. Derfor er det viktig at du finner en peeling som passer for din hudtype. Det samme gjelder hyppigheten. Gi alltid huden en omgang med en god ansiktskrem etterpå.

Drikk nok vann Hvis du ikke er så flink til å drikke vann som tørstedrikk bør du absolutt begynne med det!

Spis mindre dårlige karbohydrater og mer grønnsaker Selv om jeg til tider har et strikt og ketogent lavkarbokosthold så betyr ikke det at jeg får i meg 0g karbohydrater. Det gjør jeg selvfølgelig fordi jeg spiser grønnsaker. Grønnsaker inneholder vitaminer og mineraler og kan hjelpe med å rense kroppen for avfallssoffer. Hvis du er en ris, potet og brødspiser kan du prøve å kutte litt ned på dette og heller fylle på med deilige grønnsaker og begynne å lage hjemmelagde frøknekkebrød.

Spis renere Prøv å bytt ut ferdigmat og halvfabrikata med rene råvarer. Lager du all maten fra bunnen av vil du merke hvor mye mer energi kroppen din får når den får mer næringsrik mat.

Fokuser på å spise rene proteinkilder, fett og karbohydrater. Spis gjerne også ekstra næringsrik mat som innmat og begynn å koke kraft.

Bytt ut dårlig fett med sunt fett Bytt ut de dårlige matoljene med høyt omega 6 innhold. Dårlige oljer som solsikkeolje, soyaolje og maisolje bør byttes ut til fordel for sunnere oljer. Vær også oppmerksom på om oljene brukes til riktig formål. Noen fettsyrer (særlig noen vegetabilske oljer) er ikke spesielt stabile ved høye temperaturer. Bytt også ut margarin til fordel for smør av ekte vare! Velg oljer med bedre omega3:omega 6 status som Kaldpressede oljer som rapsolje og olivenolje. Linfrøolje smaker utrolig godt og egner seg veldig godt til å brukes oppå salater. Kokosolje tåler høyere temperaturer og egner seg ekstra godt til å stekes med. Vil du ha ekstra god smak er ekte meierismør supert å steke i.

Ta tilskudd av omega 3 Omega 6 er betennelsesfremmende mens omega 3 er betennelseshemmende. Med mindre du lager all mat fra bunnen av og er nøye på hvilke oljer du bruker, er det enkelt å få i seg for mye omega 6 i forhold til omega 3. Derfor er det viktig å ta tilskudd av omega 3.

Nå har jeg helt sikkert glemt noe i farten, men her er i hvertfall noen tips som vil lede deg på vei til en sunnere og flottere hud ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page