top of page

Chillimarinert laks på hot spinateng


Hei søndag!

Jeg jobber litt med å få til en mobilvennlig versjon siden bloggen laster litt tregt på mobil. Så jeg håper at jeg snart blir ferdig med den så det kan gå litt raskere!

I mellomtiden kan man jo alltids dele litt nye oppskrifter! Jeg er jo veldig glad i laks og prøver innimellom å gjøre litt nye ting med laksen for å gjøre den enda mere god- selv om den virkelig er god nok som den er. Nam!

Her er laksen ovnsbakt med marinade som gjør den ekstra saftig! For litt variasjon er det iblandet litt chillikrydder, men du kan velge å ikke blande inn noen ting eller bruke andre type krydder. Urtekryddere er spesielt godt egnet til formålet.

Her er selve retten planlagt utifra krydderne på fisken, men du kan jo prøve deg frem med hva du enn ønsker. Jeg brukte chilikryddermixen til Soma, men du kan også bruke tacokrydderet jeg har brukt her Dette er en veldig enkel oppskrift med få ingredienser som smaker kjempegodt! Og ikke bli redd for at spinaten er tilsatt chilliolje. Denne chillioljen er ikke spesielt sterk. Det er heller ikke meningen i denne retten. Bruker du en annen chilliolje bør du bare bruke litt!

Til én porsjon

Ingredienser

1 laksefilet

20-40 g majones av god kvalitet

1/2 - 1 stor ts tacokrydder

2-3 store never fersk spinat

1 ss cocosa

1 ts cocosa med chillismak

Litt salt (smak til)

Sett ovnen på 175 grader

Legg laksefiléen i en ildfast form.

Bland inn krydderet i majonesen og bre det utover laksen.

Sett deretter laksen inn i ovnen og la den steke i ca 18-20 minutter (litt avhengig av ovnen din)

Når det er noen minutter igjen av laksens steketid kan du finne frem en panne og tilsette spinaten, cocosa og chili cocosa. Stek det på middels til høy varme og senk temperaturen når bladene begynner å klistre seg til hverandre. La det ligge og trekke til seg de gode oljene mens laksen blir ferdig.

Servér laksen oppå spinaten og hell over stekesky ved servering.

Håper det smaker!

Nå skal resten av helgen nytes! Nå får jeg nemlig lunsjbesøk og siden jeg ikke helt har regnet ut hva vi skal spise enda (instant kreativitet er tingen) så kan jo alltids laks være et alternativ! Ha en fortsatt fin søndag ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page