top of page

Kyllingburger med hjemmelaget hamburgerbrød


God mandag!

La oss starte uka med en skikkelig burger!

Som alle vet blir det ingen ordentlig burger uten et ordentlig hamburgerbrød og dette

hamburgerbrødet er både riktig i konsistens og utseende. Det er desverre ikke melkefritt da jeg har brukt bakeprotein som et nøytralt mel, men jeg er helt sikker på at du kan prøve deg frem med foreksempel sesammel eller mer kokosmel for å både få et meierifritt resultat! Hamburgerbrødene er enkle å lage, men krever litt tid i ovnen! Her har jeg valgt å fylle burgeren med litt kylling i stedet for kjøttdeig. Man må jo ha litt variasjon! Under har jeg listet opp hva jeg hadde i burgeren, men du kan selvfølgelig fylle den med hva du enn vil! Hva med å prøve en lakseburger inni? Jeg har en oppkrift på lakseburger her.

Jeg har krydret min kylling med en blanding av deilige røde krydderier samt salt & pepper. Tips til annet hamburgerfyll er suragurk, majones eller hvitløksdressing av god kvalitet, rå eller stekt løk og paprika. Prøv også ulike typer oster som mozarella eller cheddar. Har du flere hamburgerbrød igjen? Hva med å bruke dem til ostesmørbrød eller som et rundstykke? Hamburgerbrødene egner seg også godt til å grilles litt i ovnen med hvitløkssmør(hvitløksbrød)

Til én burger ( 1 porsjon)

Ingredienser Ett hamburgerbrød (se oppskrift under) 1/2 kyllingfilet 1 ss rapsolje Litt salt&pepper Valgfritt krydder til kyllingen 1-2 skiver bacon 1/2 avocado Isbergsalat Agurk

Hamburgerbrød (3-4 stk)

Ingredienser 2 dl mandelmel (finmalt & fettredusert) 1 dl bakeprotein (jeg bruker onebake fra fitnessguru) 1 ss kokosmel 5 ss fiberhusk

2 ts bakepulver Litt salt Ca 2 ts eplecidereddik 3 dl kokende vann 3 eggehviter

Sett ovnen på 175 grader Ha de tørre ingrediensene i en bolle og sett til side. I en annen bolle blander du sammen eggehvitene, vannet og eplecidereddiken med en håndmixer. Bland deretter det fuktige med det tørre samtidig som du visper. (Ikke visp lenger enn at massen har blitt jevn) Form deretter boller av deigen og sett dem på et bakepapirkledt stekebrett. Stek brødene nederst i ovnen i ca 50-60 minutter.

Avhengig av hva slags komfyr du bruker tar det ikke mange minutter å steke kyllingen. Jeg skar kyllingfiléen i skrå skiver for at de skulle fylle mindre i burgeren og være enklere å spise. Deretter stekte jeg dem i olje sammen med krydder. Baconet stekte jeg for seg i en annen panne. Når hamburgerbrødene var ferdige og hadde hvilt noen minutter så de kunne skjæres i- la jeg ingrediensene lagvis i burgeren. Jeg startet med avocadoen som jeg moste og smurte utover bunndelen av brødet.

Tips: Server gjerne hamburgeren med litt salat ved siden av eller med hjemmelagede grønnsaksfries!

Velbekomme!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page