top of page

Fyldig frokostomelett med grønnkål, bacon & lilla spisskål


Hei dere! Godt nyttår!

Håper dere har hatt en bra start på 2017. Nå har det ikke gått mange dagene enda, men 2017 har begynt og det er nok mange som tenker at det nå er anledningen for å begynne med et sunnere kosthold. Nytt år, nye muligheter! Det er jo veldig bra det, men jeg har vært lite på internett og sosiale medier i det siste- akkurat på grunn av dette! Spesielt fordi jeg ikke er enig i det som det skrives om i media (kostanbefalingene) og jeg synes at det er altfor stort fokus på vektnedgang og ikke helse. Det er ikke helsebringende (etter min mening) å sulte kroppen sin med altfor få kalorier eller å spise masse mat som har blitt klusset med og som nå ikke inneholder noen næringsstoffer. Jeg er heller for å spise sunn og næringsrik mat året rundt, trene så mye jeg føler for og være i bevegelse i løpet av dagen.

Derfor slår jeg også et slag for en god og næringsrik frokost!

Egg i kjent stil til frokost- omelett. Namnam! Det er jo ingen begrensninger på hva man kan fylle i omeletten og her har jeg brukt litt rester som jeg hadde igjen av en lilla spisskål og blandet den litt sammen med bacon og grønnkål.

Til én omelett

Ingredienser

2 egg

1 neve grønnkål

1 liten neve spisskål

2 skiver bacon

Litt olje/smør til steking

Ha litt fett i pannen og legg oppi bacon.

La det stekes litt før du tilsetter hakket grønnkål og spisskål.

La det få litt farge før du til slutt tilsetter to sammenpiskede egg (gjerne med bittelitt vann) til pannen.

Krydre med salt eller herbamare etter ønske.

Server gjerne omeletten med litt frisk salat og/eller noen agurkskiver.

Da håper jeg det smaker!

Omeletter egner seg også veldig godt til lunsj. Ta den med i en matpakke eller rull den i alumuniumsfolie. Kan spises både varm og kald!

Og apropos kald- det er blitt skikkelig kaldt ute og i ettermiddag kom det litt snø. Det er jo koselig det, men det er bare litt forsent! Julen er jo over og det er egentlig på tide å begynne å rydde bort julen, men så langt har jeg ikke kommet enda så nå er det faktisk litt julestemning. Nå er denne blomsterbuketten litt mer utsprunget, men den står like fint! ETTER 3 UKER! ♡ Liker det! Sikkert derfor det er litt julestemning. Treet står fortsatt (dødt, men veldig fint) og blomstene er det fortsatt liv i. Siden jeg har litt jul i leiligheten er det litt av et prosjekt å pakke ned jula og jeg liker helst å rydde bort alt på en gang så det kommer til å gå med et par timer til det- enn så lenge får det vente litt! Det haster jo ikke når man ikke har et rødt julehjem, men heller et litt mer vinterlig preg over pynten ❤

Nå skal jeg fikse litt på bloggen så de utenlandske leserne mine skal slippe å bruke tungvinte metoder for å oversette bloggen min. Så håper jeg får fikset litt på det! Jeg har vurdert å begynne å skrive på engelsk, men jeg liker ikke tanken på at noen oppskrifter er på norsk og noen på engelsk så det har jeg vel egentlig lagt fra meg igjen. Det er en litt for stor jobb å oversette hele siden min til engelsk, men det kan tenkes at jeg finner noen bedre løsninger etterhvert!

Nå starter kvalitetstiden med bloggen!

Tusen takk for at du har fulgt meg gjennom 2016 ❤

Ha en fin fredagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page