top of page

Myke cookies med deilig mørk sjokolade


Hei og god kveld! Enda en søt oppskrift venter på dere og i dag er det ikke noe spesielt julete som står på oppskriftlisten, men helt vanlige myke cookies som kan nytes året rundt. Denne oppskriften er ikke meierifri, men du kan gjøre cookisen meierifri ved å bruke kokosfløte (ikke melk) eller bruke laktosefri kremfløte hvis det er laktose du ikke tåler. Ellers er det en veldig enkel oppskrift og de er ganske raskt laget. Tagatesse som er en søtning basert på tagatose er å foretrekke i denne oppskriften, men hvis du ikke får tak i eller vil bruke noe annet bør det også gå fint. I motsetning til sukrin som gjerne kan ha en litt kald ettersmak er tagatose omtrent identisk smagsmessig med sukker. Det er bare litt søtere. Tagatesse finner du på helsekost. Mandelmel og vaniljepulveret finner du også på helsekost, mens resten av ingrediensene finner du i vanlig matbutikk. Jeg pleier alltid å kjøpe mitt økologiske vaniljepulver når jeg er i Sverige- der er det mye billigere. Verdt å tenke på hvis du tilfeldigvis skal på handletur!

Til 4 store cookies Ingredienser 100 g kremfløte 1 egg 2 ss tagatesse 2 ss mandelmel (jeg brukte fettredusert og finmalt) 2 ss fiberhusk 1 ts bakepulver Litt økologisk vaniljepulver Ca 20 g mørk sjokolade

Sett ovnen på 175 grader Hakk den mørke sjokoladen i litt mindre biter og sett til side. Pisk kremfløte, egg og tagatesse lett sammen for hånd. Tilsett mandelmelet og resten av de tørre ingrediensene. Til slutt blander du inn sjokoladebitene. La røren stå og tykne i et par minutter før du fordeler 4 klatter på et bakepapirkledt stekebrett. Stek cookiesene i ca 12-15 minutter midt i ovnen.

Nytes gjerne varme! ❤

Nå er det på tide å legge seg så man er klar for en ny dag. Merket veldig godt at det var tirsdag i dag så det skal bli deilig å finne senga og våkne uthvilt i morgen!

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page