top of page

Sjokolade med havsalt & gojibær


Hei dere!

La oss gå litt tilbake til konfektsjokoladen. Dette vil jeg kalle en type konfektsjokolade og den er av typen hvor du bare trenger en liten bit for å være forsynt. Jeg er glad i mørk sjokolade og jo mørkere jo bedre, men det er forskjell på mørk sjokolade og ikke alle mørke sjokolader er like gode. Her har jeg brukt en 90 %, men du velger selv hvor mørk sjokolade du ønsker å lage. Hvis du skal servere den til gjester kan det være en fordel å ikke velge noe særlig mørkere enn en 70% sjokolade. Da er det i hvertfall større sjanse for at flere liker den og ikke synes at den blir for mørk! Ellers er det bare å være kreativ med toppig. Her har jeg valgt å bruke gojibær, men jeg kan også anbefale nøtter, peanøtter eller andre typer supermat (bipollen etc) Ta også en titt på disse oppskriftene hvis du er glad i sjokolade med godsaker i;

Til ca 100 g sjokolade

Ingredienser

100 g mørk sjokolade 10 g extra virgin cocosa (ca 1 ss) 1 ss rapskokos/ekte smør 1 ts vaniljeekstrakt Litt gojibær Litt flaksalt (kan sløyfes)

Brekk sjokoladen i mindre biter og ha den i en liten gryte sammen med cocosa og rapskokos. La det smelte på svak varme og tilsett vaniljeekstrakt. Bland det godt sammen og ha sjokoladeblandingen i en liten form (ca 10 x 10 cm) Deretter strør du over noen gojibær og litt flaksalt. Sett deretter formen i fryseren i minimum 30 minutter.

Oppbevar sjokoladen kjølig

Håper det smaker! ❤

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page