top of page

Wrap med italiensk pølse og pesto


Hei dere!

Noen ganger er det litt vanskelig å ta bilde av maten jeg lager og i dag var en sånn dag. Lyset var ikke riktig og jeg hadde problemer med å holde wrapen i en hånd mens jeg skulle ta et stødig bilde med den andre. Men smaksresultatet er i hvertfall veldig godt og en eggewrap er enkelt å lage og noe dere bør prøve. Hvor mange egg dere velger å lage wrapen av er helt opp til dere, men man bør huske på at wrapen bør ha litt størrelse så det er plass til fyll. Blir wrapen veldig stor og mektig er det jo bare å dele den opp og ha den til to måltider i stedet.

Fyllet kan med fordel varmes. Jeg valgte rå grønnsaker i dag, men varmebehandle gjerne grønnsakene i form av å steke dem på pannen. De fleste grønnsaker er tungt fordøyelige så du kan hjelpe kroppen til å fordøye dem bedre ved med å varmebehandle dem først. I tillegg bør mange grønnsaker varmebehandles for at kroppen skal nyttiggjøre seg av næringsstoffene i grønnsakene. Dette gjelder spesielt gulrot og tomat, som begge bør spises varme med olje på! Her kan du nemlig putte i hva du vil, men på ingredienslisten ser dere hva jeg har puttet i. Jeg har også en annen pesto som kan brukes som dressing. Hva med å bruke litt av spinatpestoen min? Den passer også godt til. Da kan du med fordel droppe avocadoen i denne wrapen.

Ingredienser

Wrap Ca 3 egg Litt vann Evt litt salt Smør/cocosa til å steke i

Fyll 1 liten avocado Litt italiensk spekepølse (eller annen pølse av god kvalitet) Litt rødkål Litt agurk

Oljepesto 2 ts pinjekjerner 2 ts linfrøolje 1 ts olivenolje 1 ts fersk finhakket basilikum 1/2- 1 ts presset sitronjuice (smak til) Evt litt herbamare

Finn frem en panne som passer i størrelsen til wrapen du vil lage. Skru på temperaturen og ha i godt med smør/cocosa til pannen så omeletten er enkel å få av igjen. Bland deretter egg med vann i en liten skål og hell eggeblandingen over i den varme pannen. La omeletten ligge å steke mens du lager resten av ingrediensene. Ha pinjekjernene i en liten skål og knus dem/mos dem med en gaffel. Tilsett deretter resten av ingrediensene og rør godt. Sett til side. Hakk opp grønnsakene til fyllet og mos avocadokjøttet lett i en skål så det er enkelt å smøre det utover wrapen. Når omeletten er ferdigstekt (etter ditt ønske) legger du den på en tallerken og fordeler avocadokjøttet utover wrapen. Legg deretter på grønnsakene og hell over oljepestoen. Rull wrapen rundt og spis den som den er eller pakk den inn i litt papir.

Håper det smaker! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page