top of page

Peanøttkonfekt


Hei dere! Første søndag i advent allerede! Hjelp! Den tiden gikk fort. Jeg tenkte at jeg skulle rekke å dele et lite innlegg med dere før jeg drar av gårde. Jeg skal nemlig på roadtrip til København i dag, men siden det er 1. søndag i advent tenkte jeg at dere skulle få en oppskrift på noe godt og som passer å servere hvis du foreksempel får gjester i dag. Dette er en oppskrift på peanøttkonfekt som er av typen som egner seg veldig godt å ta frem i siste minuttet. Denne konfekten har jeg nemlig stående i fryseren og der kan den oppbevares godt helt til du vil servere den. Fordi konfekten inneholder rapskokos og mct cocosa vil den ikke trives så godt stående altfor lenge på et stuebord og denne konfekten smaker også mye bedre når den ikke er helt varm. Perfekt for de som liker kjøleskapssjokolade! Det er mulig, og i teorien burde den bli litt mer hardfør hvis man erstatter rapskokos med ekte smør og mct cocosa med vanlig extra virgin cocosa.

Her har jeg brukt rapskokos for et meierifritt resultat, men det er opp til deg hva du ønsker å bruke. Jeg har også brukt meierifri mørk sjokolade og brukte 86%. Du trenger ikke å være redd for å bruke en mørkere sjokolade enn hva du er vant til og dette er mye takket være fettet du tilsetter som myker opp smaken. Er du allikevel glad i lysere sjokolade ville jeg gått for 70% i denne oppskriften. Da vil den nok også bli enda mer barnevennlig.

For en gangs skyld brukte jeg et silkeglatt peanøttsmør (pleier å ha crunchy i hus) og det fungerte veldig bra. Tror jeg vil foretrekke å bruke det i denne oppskriften. I tillegg var det av god kvalitet og uten tilsetninger (salt). Dette er noe å tenke på mtp ekstra tilsetning av salt til sjokoladeblandingen. Inneholder peanøttsmøret ditt salt bør du smake på sjokoladeblandingen før du tilsetter noe ekstra salt, med mindre du er veldig glad i salt sjokolade og det er vel ingen. Sjokoladen skal ha litt sødme, mens peanøttsmaken og de salte peanøttene skal få være den salte delen. En perfekt kombinasjon! Dette er jo en konfektsjokolade og veldig mektig så bitene trenger ikke å være så veldig store. Så kan man heller forsyne seg flere ganger ♡

Ingredienser

100 g mørk sjokolade (70 eller 86%) 3 ss rapskokos (evt ekte smør) 1 ss mct cocosa (eller vanlig cocosa, smeltet) 1 klype havsalt Ca 1/2 ts vaniljeekstrakt 60 g peanøttsmør (av god kvalitet) Litt salte peanøtter til topping

Ha cocosa, smør og sjokolade i en liten gryte og sett på middels varme. Rør hele tiden og bland i salt og vaniljeekstrakt. Når sjokoladen er helt smeltet skrur du av varmen og tilsetter peanøttsmør. Bland det godt sammen og ha sjokoladeblandingen i en liten form (ca 10 x 10 cm) Dryss gjerne noen salte peanøtter på toppen før du setter formen i fryseren i minimum 30 min.

Velbekomme!

Perfekt å servere til gjester i jula. Passer også bra å ha i mindre former, pakke i en cellofanpose og gi bort i gave til en du er glad i ♡ Ps! Hvis du gir bort i gave; husk å informer om at selve sjokoladen inneholder peanøtter! Noen kan være veldig allergiske for peanøtter og når man ikke kan se den i sjokoladen er det noe man bør tenke på!

Foreløpig venter jeg en uke med å ta frem juletingene. Jeg liker å ta frem alt på en gang og ikke litt og litt. Det er så koselig å pynte til jul og jeg håper at det blir litt kjøligere ute til neste helg når jeg skal pynte. Litt rim på trærne hadde ikke vært for mye å be om i hvertfall! Da ønsker jeg dere en fin søndag og en fin første søndag i advent ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page