top of page

Pannestekt laks med rosenkålspinat


Hei dere!

Håper dere har hatt en fin dag så langt. Min uke har vært ganske hektisk og i morgen er det fredag allerede. Har begynt å telle ned til helsekonferansen til helga så jeg har fått unnagjort litt husarbeid så jeg bare kan slappe av og nyte helgen når den kommer. Mulig jeg setter bort litt støvsuging til samboeren i helgen. Selv om jeg er glad i å vaske og rydde er det fint å vite at han gjerne gjør det hvis jeg spør han om det ♡ I dag tidlig hadde han lyst til å kjøre meg til toget og da glemte jeg husnøkkelen min hjemme! Så da jeg kom hjem tidligere i kveld og Jørgen hadde dratt på jobb var jeg nødt til å ringe mamma, som heldigvis hadde muligheten til å komme og låse opp for meg. Takk og pris for reservenøkler. Ellers måtte jeg sittet og ventet et par timer. Flaks for meg hadde jeg nøklene til boden vår i veska (vi har en bod tilsvarende et fint rom med varme) så jeg kunne sitte der og vente. Enda mer flaks var at jeg kunne starte på middagen fordi jeg tilfeldig nok hadde kjøpt litt ferdiggrillet ribbe på Meny på vei hjem. Så det ble ikke så verst allikevel! Det var altså min ettermiddag og nå sitter jeg og koser meg med litt te og mørk sjokolade ♡

Dagens matinspirasjon er laks som er servert sammen med rosenkål. Jeg har altså begynt rosenkålsesongen for fullt, til tross for noen små smaksprøver tidligere i høst. Nå er den tatt inn i varmen og nå kommer den til å bli så mye brukt at jeg blir dritt lei og ikke har behov for å spise mer rosenkål før til neste høst igjen! Det finnes mange måter å tilberede rosenkål på, men min favoritt er å råsteke den på pannen. Jeg liker egentlig ikke kokt rosenkål, men jeg har vent meg litt mere til det, men for meg smaker ikke kokt rosenkål rosenkål. Sånn er det med den saken. Her er rosenkålen i herlig symfoni med litt frossen spinat som jeg hadde i fryseren og med noen ristede pinjekjerner bidrar disse ingrediensene til å løfte fisken til nye høyder. Laks og pinjekjerner er en god kombinasjon så hvis du ikke har prøvd det før, vil jeg anbefale å teste det ut.

På butikken får du kjøpt ristede pinjekjerner og naturelle pinjekjerner. Jeg kjøper som regel alltid de naturelle og rister dem selv. Pinjekjerner skal visst (som jeg har hørt og lært) alltid ristes før de spises og siden jeg liker å riste dem samtidig som jeg lager mat- velger jeg alltid å kjøpe de naturelle. Pinjekjerner koster litt, men man bruker ikke så mange om gangen. Og grunnen til hvorfor dere ofte ser at jeg bruker linfrøolje ved servering er pga linfrøoljens gode og runde smak! Siden jeg ikke spiser meieriprodukter er linfrøolje en veldig god erstatter. Linfrøoljen helles kald over for å ta vare på de gode fettsyrene som ikke tåler å varmes opp. Den går under kategorien salatolje og hvis du kjøper linfrøolje skal du alltid gå for kaldpresset variant og helst økologisk. Jeg pleier å kjøpe linfrøolje i Sverige. Der er det endel billigere enn i Norge og jeg har funnet en som er tipp topp. Linfrøolje er en veldig god fettkilde og har et høyt innhold av omega3. Absolutt en salatolje jeg vil anbefale hvis du ikke er glad i olivenolje f eks, men ønsker noe å bytte ut solsikkeoljen (smaksnøytral, men dårlig olje) din med.

Til én porsjon

Ingredienser

1 laksefilet

Rosenkål

Frossen spinat

Pinjekjerner

Rapsolje/ kokosolje (cocosa) til steking

Salt& pepper

Linfrøolje (evt smeltet smør til servering)

Finn frem en panne og ha laksefiléen oppi sammen med rapsolje eller cocosa.

Krydre laksen med salt&pepper, eventuelt herbamare (urtesalt) og stek den noen få minutter på hver side.

I en annen panne har du frossen spinat sammen med litt fettstoff. Spinaten tiner fort og i mellomtiden kan du rense rosenkålen og grovhakke den i mindre biter. Ha deretter rosenkålen i pannen med spinaten og la det steke sammen til du er fornøyd med rosenkålens konsistens. Jeg liker at den er litt råstekt. Dette velger du selv. Tilsett litt salt og senk temperaturen til laksen er ferdig. Når laksen er ferdig kan du skru ned temperaturen og legge pinjekjernene i pannen med laksen. Pass på så de ikke blir brent- de må ikke få for høy varme.

La dem få litt farge og server deretter rosenkålblandingen sammen med laks og pinjekjerner. Avslutt gjerne med å helle over litt linfrøolje eller litt smeltet ekte smør ved servering.

Håper det smaker ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page