top of page

Linneas superbrød


God morgen og god søndag! Jeg har akkurat spist frokost og tenkte jeg skulle dele med dere hovedingrediensen til frokosten min i dag. Nemlig superbrødet mitt! Dette brødet er enkelt å lage, er allergivennlig (uten melk og gluten) og smakfullt. Det er morsomt hvordan man bare kan slenge sammen en haug med ingredienser og så kommer det ut av ovnen som et brød. Sånn var det med dette brødet. Jeg ryddet egentlig bare litt i kjøkkenskapet samtidig og vips hadde jeg fått noe annet til frokost enn en omelett!

Det beste med å bake uten mel er at man slipper melklisset som blir igjen i bakebollen, hevingen eller å måtte bake ut brødet. Her er det bare å slenge sammen ingrediensene, ha det i en form, inn i ovnen og oppvasken går som en lek. Det tar kanskje noen ekstra minutter å ha selve brødet i ovnen, men ellers er det få minutter med hands on på dette brødprosjektet.

Dette brødet består av mye frø, kjerner og nøtter, men er allikevel mykt og saftig. Jeg anbefaler at du oppbevarer det i kjøleskap i en pose, så holder det seg best. Du kan selv regulere mengden på de ulike frøtypene, men du bør holde deg til ca samme gram totalt sett i frøene for at det ikke skal bli for tørt. Disse frøene og valnøttene har jeg ikke bløtlagt på forhånd, så ingrediensene har vært ganske tørre fra start. Hvis du bruker frø og nøtter som har vært bløtlagt trenger brødet nok et par ekstra minutter i ovnen. Siden ovner er forskjellige vil jeg anbefale at du tar ut brødet når det ser ferdig ut, dele det i to og ser hvordan det ser ut innvendig. Noen ganger trenger det litt lengre tid enn andre ganger.Når du tar ut brødet av ovnen tar du det ut av brødformen og lar det avkjøles på en rist eller legger det opp ned så det får tørket ordentlig. Det er viktig at brødet er helt avkjølt og helt tørt før du legger det i en pose til oppbevaring ( i kjøleskap)

Brødet inneholder gresskar som fungerer bra som bindemiddel og fukt. Jeg brukte sweet lightning som virker nokså stivelsesrikt, men du kan sikkert også prøve deg frem med butternut squash (flaskegresskar), gulrøtter, vanlig grønn squash kjørt i spiralizer og skvist ut masse vann, eller hva du enn måtte komme på å prøve i et brød.

Ett superbrød Ingredienser 50 g sesamfrø (jeg brukte med skall) 60 g linfrø 40 g mandelmel (finmalt, fettredusert) 40 g linfrømel 40 g solskikkekjerner 65 g gresskarkjerner 40 g valnøtter, hakket 1 ts fiberhusk 1 ts surdeigspulver 120 g ovnsbakt gressar 5 egg

Sett ovnen på 175 grader Ovnsbak litt gresskar i ovnen eller bruk rester. Jeg brukte middagsrester og mitt gresskar var bakt i ovnen med litt olje, salt og timian.

Knekk eggene i en bakebolle og pisk dem lett sammen for hånd. Tilsett ingrediensene til og med surdeigspulveret og bland det godt sammen. Nå kan du tilsette gresskaret i mindre biter og mose det litt sammen med resten av deigen. Når du er fornøyd med deigen har du den oppi en bakepapirkledt brødform og setter den inn i ovnen. La det bakes i ca 45 minutter.

Håper det smaker ♥

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page