top of page

Lun salat med egg, rødbet & gresskar


Hei dere!

Håper dere har hatt en fin søndag og en fin helg. Min helg har egentlig vært av typen; helger som ikke er verdt å nevne og helger som helst bare kan gå i glemmeboka. Jeg har egentlig ikke gjort noe fornuftig denne helgen og formen og humøret har egentlig vært litt kjipt. I dag har jeg tatt en SIBO test som er en pusteprøve for å kartlegge bakteriefloraen i tynntarmen. Vi prøver jo å kartlegge hvor problemet mitt ligger hen og foreløpig har vi ikke funnet ut av noe spesifikt. Derfor skulle jeg ta en SIBO test for å utelukke at det er i tynntarmen problemet ligger. Å ta selve testen var forsåvidt greit, men dagen i forveien, altså i går, skulle man kun spise spesifikke og lettførdøyelige matvarer. Siden den listen inneholdt få ting som jeg kunne spise endte det med at jeg i hele går spiste egg, kylling og hjemmelaget kraft i ulike former. Ikke spesielt spennende akkurat og jeg begynner virkelig å føle på at jeg er veldig lei av all testingen, all den spesielle matlagingen og det å ikke kunne være så impulsiv som jeg skulle ønske. Men, jeg får bare bite tennene sammen og håpe at vi finner ut av noe snart og heller prøve å se det positive i alt jeg lærer på veien.

I uken som kommer skal jeg til Milano og på kurs med jobben så det blir et lyspunkt! Det gleder jeg meg til. Det er alltid gøy å se litt andre vegger og lære noe nytt. Men før jeg drar og nyter litt varmere vær igjen tenkte jeg at dere skulle få med dere en lun salat som dere kan kose dere med her hjemme. Da jeg var ute i dag merket jeg veldig på den kalde luften som har kommet de siste dagene. Nå begynner det virkelig å bli kjølig ute! Så i morgen skal det bli godt å pakke seg litt inn i en deilig genser og et tykt skjerf. Kanskje blir det også denne lune salaten som blir med meg til lunsj i morgen.

Her kan du velge å steke grønnsakene både i pannen og i ovnen, eller ta alle på pannen.

Jeg tok gresskar og rødbet i ovnen og tilberedte spisskålen i pannen.

Det er få ting som slår ovnsbakte grønnsaker og hvis du har tid vil jeg anbefale deg å tilberede dem nettopp på denne måten.

Til én porsjon

Ingredienser

Ett egg

1 liten neve gresskar

1 liten rødbet

1 neve grønn spisskål

1 neve blandet salat (jeg brukte Romano mix, BAMA)

1 ss pinjekjerner

1 klype friske spirer

Litt linfrøolje som dressing

Sett ovnen på 200 grader

Rens og del gresskar og rødbet i biter og legg det i en ildfast form/ på et bakepapirkledt stekebrett. Hell over litt olje og salt.

Sett grønnsakene inn i ovnen og la dem bakes i ca 15-30 min avhengig av hvor myke du vil ha dem.

Spisskålen tilberedes på pannen sammen med litt olje. Tilsett gjerne litt urtesalt hvis du ønsker det. På slutten av steketiden kan du legge pinjekjernene i pannen. Pass på så de ikke blir brent.

Når grønnsakene er ferdig i ovnen kan du ferdigstille salaten.

Legg alle ingrediensene på en tallerken, del et kokt egg og servér med det samme.

Håper det smaker! ❤

Nå skal jeg hoppe i dusjen, skrubbe kroppen ekstra godt og smøre meg inn med en god bodylotion. Kroppen setter pris på litt ekstra god egenpleie nå som vi går mot en kjøligere tid og gjør man det en søndag er man ekstra klar for en ny og frisk uke! Da ønsker jeg dere en fortsatt fin søndagskveld og så ses vi i den nye uken!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page