top of page

Entrecôtetallerken med smak av middelhavet


Noen ganger når man har dårlig tid, ikke er så keen på å lage middag eller rett og slett er matlei, så ender man opp med å gå altfor lenge på matbutikken og fundere over hva man skal spise til middag. Dette hendte her en dag og da endte jeg opp med å kjøpe meg et brett med tapas med hjem. Det var slettes ikke dumt og passet veldig godt til entrecôten jeg hadde i kjøleskapet. Tapastilbehør er jo enkelt tilbehør som får smaksløkene til å danse zorba! I hvertfall når du serverer det sammen med deilig kjøtt som er urtemarinert. Det blir virkelig ikke feil! Jeg er stor fan av å urtemarinere entrecõte og kjøttstykker generelt og det løfter kjøttet til nye høyder og er blitt en stor favoritt er i huset. Spesielt er kjæresten veldig glad i urtemarinert entrecôte servert med hvitløkssmør og en deilig kombinasjon av ulike kålsorter.

Men igjen- over til denne tapastallerkenen som smaker deilig av middelhavet. Tapastilbehøret jeg brukte var fra Ridderheims Originalbricka og inneholdt blant annet grønne hvitløksoliven, kalamataoliven, artisjokk, tomater og marinerte hvitløksbåter. Nam! Desverre inneholder denne typen tapastilbehør ofte ikke de beste oljene, men så spiser man jo heller ikke ferdig tapas hver dag! Urtemarinaden jeg lagde til kjøttet var veldig enkel- kun med basilikum denne gangen. Her er det jo så mye smaker i tapasbrettet så det kan fort bli litt for mye hvis man overdriver. Det enkle er ofte det beste!

Til 2 porsjoner

2 entrecõte av storfe eller kalv

Marinade Litt fersk basilikum, finhakket En god dæsj olivenolje Salt & pepper

Marinér gjerne entrecõten på forhånd hvis du har tid til det. Ellers har du det bare over idet du begynner å steke den.

Tilbehør Tapasbrikke med ulike ingredienser 4 never blandet salat 2 never reddikspirer Litt linfrøolje som dressing

Kjapp og god middag! ♡

Tags:

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page