top of page

Lun høstsalat med søte valnøtter

Hei og god søndag!

Nå som det går mot kjøligere tider (i hvertfall snart) er det på tide å gå over til litt grovere grønnsaker og lune salater. Dette er en oppskrift på en lun salat som passer perfekt når du vil bruke litt ekstra tid på salaten eller vil servere salat til gjester.

Har du litt ekstra ovnsbakte grønnsaker til overs er denne salaten laget på 1-2-3 ellers tar den litt lengre tid, men den er i hvertfall lett å slenge sammen og metter godt. Servér den som den er ellers er den også fin som tilbehør til foreksempel kylling. Da rekker oppskriften til 4.

Til 2 porsjoner

Ingredienser

1-2 never gresskar

1 oransje bete (gul inni)

Litt salt

40-50 g valnøtter

Litt rapsolje (evt ekte smør)

Ca 1 ss valgfri sirup/søtning

Ca 2 ss gresskarkjerner

2 store never ruccola

2 never romano mix (salat)

2 klyper brokkolispirer

Litt linfrøolje

Gresskaret og beten kan tilberedes i ovn eller i pannen.

Rens dem og skjær dem i mindre biter. Strø over litt salt og litt olje og stek dem til de er blitt litt mykere (ca 15 min i ovn- 200grader) eller noen minutter på pannen.

Valnøttene varmer du lett på pannen i litt olje/smør og tilsetter 1 ss sirup/surkin gold. Husk at valnøttene ikke tåler høy temperatur og at de ikke må bli brent.

Når gresskaret og beten er ferdig legger du resten av ingrediensene på en tallerken, legger på beten og gresskarbitene. Til slutt legger du over valnøttene og heller over litt linfrøolje.

Servér salaten med det samme!

Ha en fortsatt fin søndagskveld! ♡

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page