top of page

Kålbolle med aiolikylling


Hei og god fredagskveld!

Nå som vi snart er i september, må det være lov til å si at det snart er høst. Juni, juli og august er trossalt sommermåneder, mens september, oktober og november er høst så det vil si at det er høst om få dager. Når høsten nærmer seg er nok ikke jeg den eneste som drømmer om å krype opp i sofaen en mørk høstkveld, med noe varmt i koppen og et deilig ullpledd rundt meg. Og høstmenyen; Ut med kalde salater- inn med grovere grønnsaker, kål og ROSENKÅL. Når det blir kjøligere ute føler man som regel automatisk for å spise litt kraftigere kost og jeg har allerede begynt å kjøpe færre salatposer fra BAMA og har nå både rød og grønn spisskål i kjøleskapet, sort kål og frokostomeletten får snart besøk av grønnkål og spinat oppi panna. Det er i hvertfall veldig naturlig for meg å spise litt etter årstidene og det vil man nok se på bloggen.

Disse kålgrønnsakene og lune salater er i hvertfall noe jeg spiser mye om høsten og så spiser man så mye av det gjennom vinterhalvåret at man er utrolig lei når våren kommer og da ønsker man litt andre grønnsaker og ingredienser velkommen. Veldig greit! Variasjon er viktig- ellers blir man lei.

I dag vil jeg dele en veldig enkel oppskrift som er næringsrik og metter godt og lenge! Den ultimate grønne bollen med supergrønnsakene som hører høsten med. Jeg har tidligere lagt ut oppskrifter hvor kyllingfiléen har hatt ulike marinader. Alt fra majones til urtemarinader og dette er også en måte å marinere kylling. Å marinere den i aioli er kanskje ikke det første en tenker på, men hvis du tenker på hva aioli smaker (av hvitløk) og at den inneholder olje, så ser du kanskje at dette kan bli godt. Og det gjør det så absolutt. Aioli egner seg veldig godt til formålet og etterlater kjøttet ekstra godt og saftig. Bare prøv selv!

Til én porsjon

Ingredienser 1/2- 1 kyllingfilet Litt fersk basilukum Litt fersk koriander Litt salt eller urtesalt (herbamare) 1 liten ss aioli (av god kvalitet) 1-2 never grønnkål 1-2 never grønn spisskål 1 stor neve fersk bladspinat 1 klype reddikspirer 1/2 avocado Litt sort pepper Litt rapsolje til steking Linfrøolje som dressing

Sett ovnen på 200 grader Skjær kyllingfileen i skiver og legg den i en ildfast form. Ha over krydderurtene, litt salt og aioli. Stek den i ovnen i ca 20 minutter. Har du induksjonsplatetopp kan du begynne på resten når det er ca 10 minutter igjen av kyllingens steketid. Ha hakket grønnkål og spisskål i en panne med litt rapsolje. Tilsett litt salt hvis du ønsker det. La det steke litt og bli litt crispy før du senker temperaturen. Del avocadoen i to, bruk delen uten stein og vipp den ut av skallet ved hjelp av en skje. Skjær deretter avocadoen i skiver og sett til side. Ha spinatbladene i en panne, hell over litt olje og la dem stekes lett før du senker temperaturen. Nå kan du legge grønnkål, spisskål og spinat i bollen/påtallerkenen. Legg deretter på avocadoen, den ferdige kyllingen og en klype spirer. Avslutt med å helle over litt linfrøolje og strø litt sort pepper over avocadoen.

Håper det smaker ♥

Ha en fortsatt fin fredagskveld!

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page