top of page

Næringsrik smoothiebolle


Hei dere!

Håper dere har en fin torsdag så langt. Endelig ble det litt bedre vær og det var på tide. Da blir i hvertfall jeg litt mere kreativ både med mat og annet.

Dagens oppskrift er en næringsrik smoothie som jeg synes dere bør prøve.

Hva er vel ikke bedre enn å spise noe som er godt og samtidig veldig næringsrikt? Det må vel være den perfekte kombinasjonen! Siden smoothie som regel inneholder mye mat (hvis du forestiller deg at du skulle spise alle ingrediensene for seg) liker jeg å bruke litt lengre tid på å spise den (eller drikke den) og derfor liker jeg å spise den med skje. Da blir det en slags smoothiebolle. Da er det også litt enklere hvis man vil pynte den med foreksempel bær eller noe annet godt.

Desverre inneholder denne smoothien spirulina som gir den en ikke- så-veldig- delikat farge. Den er faktisk mørk militærgrønn og det ser kanskje ikke så altfor fristende ut, så det er derfor den trenger litt pynt! Så den kan se like god ut som den smaker! Den smaker faktisk veldig veldig godt og det er overraskende når den ser sånn ut og man på forhånd har fått vite at den inneholder spirulina. Spirulina er jo veldig spesiell på smak. De av dere som har smakt det, vet hva jeg snakker om. Her har jeg derimot brukt Spirulina Mint & Kakao som er veldig kamuflerende for spirulinasmaken og som heller gir smoothiebollen en deilig sjokoladesmak! Har du ikke Spirulina eller ikke er så god på alger, kan du godt ersatte spirulina med raw kakao i stedet. Det gir ca samme smak.

I denne smoothien er det mye rart. Kanskje du ikke har hørt om alle ingrediensene fra før av heller. Dette er en skikkelig helsebombe og hvis jeg skulle kategorisert den hadde den nok havnet inn under skjønnhetssmoothier. Her er det nemlig både collagen; styrkende for hud, hår og negler, samt grønne kaffebønner som bidrar med antioksidanter og booster metabolismen. I utgangspunktet er det fint å bruke hjemmelaget kraft i smoothier, men det passer ikke helt med en kjøttkraft i denne sammenhengen, derfor litt collagen. Bruk gjerne et helt egg for en mere mettende smoothie. Jeg brukte bare en eggehvite fordi jeg hadde brukt plommen til noe annet.

Til én bolle

Ingredienser 1/2 avocado 1 eggehvite (evt 1 egg) 1 ss Spirulina mint & kakao (evt Raw kakao) 1 ts lucuma powder 1 ts green coffee powder 1 liten ss collagen Ca 1 dl usøtet mandelmelk (unsweetened)

4 dråper stevia med sjokoladesmak (for en rundere sjokoladesmak)

Topping Friske bær Raw cacaonibs Bipollen granulat Gojibær

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til ønsket konsistens. Helles over i en skål og pyntes før den nytes! ♥

DU KAN OGSÅ FINNE MEG PÅ

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
Map
bottom of page